Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Deschideti-va un magazin online, rapid si simplu

de Idei de afaceri 13 Iul. 2011 7056
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comertul electronic sau comertul online a devenit o importanta directie de dezvoltare pentru orice companie. Consumatorul modern nu are timp si este mult mai sedentar, prefera ca, accesand o adresa a unui magazin online, sa poata primi acasa produsul pe care il doreste. Vanzarea pe internet aplica un principiul asemanator cu cel al oricarei activitati comerciale traditionale, doar ca nu exista un spatiu real in care se expune marfa.

„Navigatorii“ de pe Internet viziteaza „vitrinele virtuale“ale magazinelor electronice si, daca ceea ce gasesc ii atrage, se opresc. Vitrinele in chestiune sunt compuse din texte, imagini statice sau animate, grafice, desene si orice alte artificii care ar putea sa-i captiveze pe vizitatori. Si, doar printr-un simplu clic de mouse, vizitatorul poate „zbura” la un alt magazin.

Avantajele unui magazin virtual sunt si de partea posesorului si de partea vizitatorului/cumparatorului. Pentru posesor, un magazin virtual reprezinta:

•    Metoda cea mai putin costisitoare de promovare. Se evita, astfel, cheltuielile legate de chirie, intretinere si cele legate de depozitare. De asemenea, nu mai platiti o armata intreaga de vanzatori. Sediul firmei poate fi chiar la dumeavostra acasa. Aveti nevoie doar de aparatura necesara si de programul care va permite sa vindeti prin Internet.

•    Modalitatea cea mai avantajoasa de a afisa ofertele dumneavoastra non-stop. Magazinele virtuale nu se inchid niciodata. Acest serviciu este la dispozitia clientului 24 de ore din 24. Avantajul este evident: ganditi-va la timpul limitat pe care il aveti la dispozitie pentru a face cumparaturile.

Magazinele virtuale pot fi vizitate chiar si dupa inchiderea programului dvs. de lucru, iar produsele pe care le cautati vor fi gasite mult mai usor cu ajutorul motoarelor de cautare.

•    Usurinta mare in mentinerea la zi a ofertei de produse. Programul creat pentru magazine online va permite, fara a avea cunostinte special de administrare, sa introduceti oricand ofertele sau produsele dorite.

•    Avantajul de a genera venituri din publicitate in momentul in care site-ul are un trafic ridicat si reprezinta deja o platforma virtuala valoroasa.

Cum puteti deschide un magazine virtual?
In primul rand aveti nevoie de o conectare foarte buna la Internet si de un abonament pentru gazduirea unui site WEB. Nu uitati ca aveti nevoie de un mic spatiu de lucru, dotat cu calculator si linie internet, telefon pentru contact cu clientii si, cadrul juridic necesar desfasurarii activitatiii prin infiintarea unei societati comerciale.

Apoi trebuie sa angajati o echipa de specialisti care sa va programeze magazinul virtual.
O importanta deosebita o au, in acest context, programatorii care trebuie sa reuseasca sa puna in practica indicatiile dumneavoastra. Nu uitati ca, pentru a atrage clientii, trebuie sa le oferiti altceva decat ceea ce vad ei in magazinele traditionale.

Incepeti, in functie de produsele pe care le vindeti, cu un site de 8-10 pagini pentru care veti plati (creatie si programare) 200-300 euro. Fiecare pagina va avea un cos virtual, in care clientul isi pune cumparaturile. Este indicat ca sistemul de shopping cart ales sa furnizeze mecanismele pentru colectarea informatiilor necesare expedierii produsului si procesarii tranzactiei (inclusiv facturare, daca este cazul).

Comertul electronic are marele avantaj de a fi mai practic, mai putin legat de o marca anume si mult mai selectiv atunci cand este vorba de alegerea unui produs. Chiar daca, pentru multi, este destul de greu de acceptat faptul ca, destul de curand, comertul online va deveni principalul mijloc prin care oamenii isi vor face cumparaturile, realitatea aceasta este.

Aflati informatiile complete pentru a va deschide un magazine online aici.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: magazin onlinemagazin virtualcomert electronic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Cum sa ai succes cu un magazin online

de Alina Constantinescu
12 Feb 2018
O afacere pe internet poate fi un mijloc excelent de a castiga bani in 2018. Puteti alege domeniul care va pasioneaza, domeniile care genereaza...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]