Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere de viitor sigur: Mesteri de inchiriat!

de Matei Antonescu 13 Sep. 2013 3523
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu rareori ni se intampla sa descoperim ca in locuintele noastre domneste haosul, la modul propriu. Parca toate stau sa cada, de la mobilier si pana la instalatie. Si nu putem intotdeauna sa ne ocupam de toate aceste reparatii. La urma urmei, fiecare cu meseria lui.

Daca ne-am apuca sa mesterim noi la diverse lucruri prin casa, cel mai probabil am consuma dublu de timp fata de un profesionist priceput, dublu de materiale si cu rezultate nesatisfacatoare.

Asa ca nu facem rabat de la calitate si apelam la specialistii din domeniu. Ideal este sa ii gasim pe toti in acelasi loc. Asa ia nastere una dintre cele mai tari idei de afaceri: Locul in care poti gasi zugravi, zidari, tamplari, instalatori, specialisti in montarea de parchet laminat sau de trafic intens, decoratori si profesionisti in amenajari interioare si nu numai.

Deja exista cateva website-uri care ofera contactele mesterilor care isi ofera serviciile in diverse orase din tara. Esential de notat este ca in industrie inca mai este loc, fie ca alegem sa ne nisam in mod strategic sau sa oferim o varietate cat mai mare de servicii.

Cateva aspecte de retinut inainte de a incepe investitiile in domeniu:

1. Investitiile banesti vor merge in cateva directii clare:
forma legala potrivita si autorizatiile necesare, prezenta online care trebuie sa arate si sa functioneze ireprosabil, contractele de colaborare cu mesterii alesi, salarizarea echipei de specialisti (contabili, avocati, specialisti LEM si HR, marketeri, programatori si nu numai), eforturile de promovare.

Iata doar cateva dintre directiile in care va trebui sa alocati sume banesti importante.

2. Motivele pentru care aceste afaceri exista si prospera sunt clare! Ne-am saturat sa cautam mesteri in randul cunoscutilor, in bloc sau printre colegi. Ne trezim acasa cu un om care ne-a promis zugraveala in 3 zile si la un pret clar. Peste o saptamana, zugravul este tot acasa la noi si cere dublu pentru ca au intervenit reparatii neasteptate sau pentru ca vopseaua aleasa de el a fost proasta si a crapat.

Asa ca oamenii au nevoie de mesteri priceputi, de profesionisti care, chiar daca nu pot prezenta o diploma, sa ofere credibilitate, sa fie persoane care sa ofere serviciile promise.

3. Colaborati doar cu profesionisti in care aveti incredere, care va pot prezenta un portofoliu de lucrari efectuate si un minim de 5-6 recomandari din partea clientilor multumiti. Verificati recomandarile si cereti opinia clientilor dvs. Acestia va pot spune daca este bine sa pastrati colaborarea cu un anumit profesionist sau nu.

4. Stabiliti un sistem de plata cat mai eficient. Aveti la dispozitie o serie larga de optiuni, unele mai atragatoare decat altele. O optiune este sa oferiti abonamente lunare profesionistilor pe care ii promovati in cadrul site-ului dvs. Stabiliti care este sistemul de plata care va avantajeaza in mod clar si pe dvs, si pe profesionistii cu care colaborati si, mai ales, pe clientii dvs!

5. Mizati in mod intensiv pe strategiile de marketing care va vor ajuta sa va consolidati baza de clienti aducatori de profit! Exista strategii de marketing care sa va castige clienti, strategii de fidelizare a clientilor deja existenti, strategii de consolidare a brandului, strategii de dezvoltare strategica si nu numai!

6. Nu uitati de faptul ca la baza unei afaceri profitabile si de viitor sta procesul de planificare! Nimic nu se poate fara planificare, nici in cariera, nici in afaceri si chiar si in viata personala este nevoie de unul. Mai presus de orice, pentru a asigura bunul mers al afacerii, avem nevoie de un plan de afaceri solid.

La nevoie, nu ezitati sa contractati un specialist care sa va ajute sa realizati un plan de afaceri complet si cu perspective largi asupra modului in care va veti dezvolta. Planul de afaceri reuseste sa devina harta care va spune in ce punct va aflati si incotro va indreptati in mediul de afaceri, ce obstacole aveti de intrecut si care vor fi strategiile care va vor ajuta sa va atingeti mai rapid obiectivele impuse.

Mult succes si afaceri profitabile!





Tags: afacerimesteri de inchiriatafacere cu mesteriafaceri cu mesteri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Momentul potrivit? Eurostat anunta ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca nu-si ating potentialul

de Florin Amariei
18 Sep 2020
S-ar putea sa fie momentul potrivit pentru afacerea ta! Eurostat anunta printr-o noua statistica ca in Romania si Bulgaria afacerile online inca...

5 Afaceri de succes care pot fi incepute pe internet

de Camelia Diaconu
12 Mar 2021
Internetul este una dintre solutiile de succes pentru a deschide o afacere profitabila. Datorita tehnologiei avansate, acum poti face investitii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]