Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O piata care nu cunoaste criza: prietenii necuvantatori

de Marian Curelaru 19 Feb. 2014 3068
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Franta poseda aproape tot atatea animale de casa (59 de milioane) cati locuitori (65,8 milioane). Aceasta populatie de animale este cea mai importanta din Uniunea Europeana si genereaza o cifra de afaceri de circa 4 miliarde de euro anual. In 2013, aproape jumatate din gospodariile franceze (48,7 %) poseda un animal de companie.

Conform unui studiu Sofres din 2012 cele mai numeroase animale de companie ale francezilor sunt pisicile 11,4 milioane), urmate de caini (7,4 milioane). Dezvoltarea unor afaceri online care tintesc aceasta piata apare asadar ca un proces firesc.

Retea sociala dedicata animalelor de companie

Lansat in 2009, Wamiz a devenit liderul francez al site-urilor Internet dedicate animalelor de companie (caini, pisici si rozatoare). Audienta sa depaseste in prezent pragul de 1,5 milioane de vizitatori unici pe luna.

Unul din punctele forte ale Wamiz este reteaua sa sociala pe care se pot inscrie atat stapanii, cat si animalutele. Ea a ajuns la 80.000 de persoane si 65.000 de animale inscrise.

Fanii si vizitatorii site-ului au cu ce sa-si satisfaca pasiunea si curiozitatea. In timp, Wamiz a devenit o veritabila enciclopedie online, alimentata cu mii de articole, fise si video privind educatia, alimentatia, sanatatea si rasele de animale. El propune de asemenea o rubrica de actualitati, un forum de intrebari si raspunsuri alimentat de internauti, jocuri si reteaua sociala pe care proprietarii isi prezinta animalele, impartasesc experientele, posteaza fotografii si pot intalni alti stapani.

Complet gratuit, Wamiz genereaza cea mai mare parte a veniturilor din monetizarea audientei pentru anuntatorii de publicitate. In 2013, site-ul a realizat o cifra de afaceri de 500.000 de euro, cu o echipa de doar 6 persoane.

"Tematica animalelor de companie reprezinta un potential de 5-6 milioane de internauti, asa ca mai avem o marja semnificativa de progres", estimeaza Adrien Ducousset, cofondator al site-ului.

Portal de consiliere veterinara

Lansat in septembrie 2012 de catre doi parizieni, Simon Robert, economist, si Laetitia Taralle, medic veterinar, InfoVeto este primul portal de consiliere veterinara din Franta destinat marelui public, menit sa reprezinte un releu intre proprietarii de animale de companie si veterinari.

Cu ajutorul a opt medici veterinari, fondatorii au construt site-ul pornind de la fise intocmite de medici veterinari si de la consultatii video privind pisicile si cainii, intr-o prima etapa, largind apoi informatiile si pentru alte animale de companie, de la pesti si rozatoare, pana la cai.

Site-ul se diferentiaza pe piata prin seriozitatea continutului sau de consiliere si prin servicii inovante, precum Spatiul de Sanatate Veterinara, un carnet de sanatate online.

Accesul este gratuit, veniturile provenind din publicitate, afilieri, vanzare de anunturi si profiluri in anuarul realizat de site, precum si din carnetele de sanatate online, care reamintesc posesorilor de animale datele vaccinurilor si alte informatii importante.
Peste 150.000 de vizitatori au consultat InfoVeto, care vizeaza o cifra de afaceri de un milion de euro in urmatorii trei ani.

Avem si noi, in Romania

In Romania exista circa 11 milioane de animale de companie dintre care 4,1 milioane de caini si 4 milioane de pisici. Din totalul numarului de caini insa 1-1,5 milioane sunt maidanezi. Potrivit datelor companiei de cercetare de piata Euromonitor, piata de hrana si produse de ingrijire pentru animale a fost de circa 750 mil. lei (168 mil. euro) in 2013, in crestere cu 6,5% comparativ cu anul anterior.

O cautare pe Open Directory ne arata ca numarul site-urilor romanesti dedicate animalelor de companie este de circa 70, din care cele mai multe (46) se adreseaza exclusiv posesorilor sau amatorilor de caini.


Tags: animale de companieconsiliereportal veterinarretea sociala pentru animalepiata pet

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]