Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Perspectivele comertului electronic

de Marian Curelaru 12 Mar. 2014 3227
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un vast studiu realizat de Centre for Retail Research pentru liderul pietei de couponing online RetailMeNot Inc. releva dinamismul comertului online in Europa, in pofida unui context economic dificil. Astfel, in 2013, comertul electronic european a cunoscut o crestere de 21%. Cu toate acestea, cheltuielile medii raman mai mici in Europa (56,40 euro), comparativ cu cele din SUA (82,50 euro). In plus, desi fac aproape la fel de des cumparaturi pe Internet, americanii si europenii nu au aceleasi obiceiuri de cumparare online.

Regatul Unit isi confirma pozitia de lider al comertului electronic in Europa. 67% din populatie a achizitionat online in 2013, cu o cheltuiala anuala medie de 1094 euro, fata de 779 euro in medie in Franta. Anul trecut, vanzarile online au generat astfel 42 de miliarde de euro in Marea Britanie, in timp ce in Franta n-au realizat decat 31 de miliarde de euro.

Anul acesta, vanzarile in Marea Britanie vor genera in total 53 de miliarde de euro, reprezentand o crestere de 15,8% fata de 2013. Urmeaza Germania cu 42 de miliarde de euro (+22%) si Franta cu 31 de miliarde de euro (+17%).

In Europa, cumparaturile pe Internet au devenit o obisnuinta, mai ales in tarile din Nord. 71% din suedezi cumpara online, la fel ca si 67% din britanici si 52% din francezi. La polul opus, doar un italian din cinci cumpara de pe Internet, dar este de sperat ca utilizarea smartphone-urilor va schimba aceste obisnuinte.

Comertul electronic european creste mai rapid decat in Statele Unite, dar cheltuielile raman totusi inferioare. Desi numarul total de cyberconsumatori este similar pe cele 8 piete cheie studiate in Europa (175,2 milioane) si Statele Unite (171,2 milioane), volumul pietei americane este azi cu 49% mai ridicat (196 miliarde de euro cheltuiti in 2013 in Statele Unite, fata de 132 miliarde de euro in Europa).

Un alt detaliu interesant: metoda de plata preferata nu este peste tot aceeasi in Europa. Intre diferitele tari, ea difera destul de mult. Astfel, cardul de credit este primul mijloc de plata in Franta sau in Marea Britanie (ca si in SUA), in vreme ce alte tari favorizeaza viramentul bancar (Germania, Suedia sau Olanda), cardurile preplatite (Spania sau Italia) ori plata la livrare (Polonia).

Ca pondere in ansamblu, comertul electronic nu reprezinta decat 6% din vanzarile franceze en detail din 2013, mult mai putin decat in Marea Britanie (12,1%). Dar aceasta pondere va continua sa creasca, arata studiul, care evalueaza ca, in 2014, vanzarile online vor creste pe vechiul continent de circa 12 ori mai mult decat vanzarile clasice.

Raportul independent asupra comertului online a fost realizat de Centre for Retail Research, cu sediul la Nottingham, Regatul Unit. El evalueaza datele din 2012-2013 si perspectivele dezvoltarii sale in Europa si in Statele Unite pana in 2015.


Tags: comert electronicperspectivestudiutopeuropastatele unite

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Disney Plus lanseaza versiunea cu reclame in Europa

de Bianca Tila
10 Aug 2023
Disney+ vrea sa lanseze versiunea cu reclame in Europa incepand cu luna noiembrie. Aceasta versiune a serviciului de streaming va fi disponibila in...

Google amana lansarea chatbot-ului in Europa

de Bianca Tila
14 Iun 2023
Google nu va mai lansa chatbot-ul Bard in Europa, in aceasta saptamana, potrivit Comisiei irlandeze pentru protectia datelor. Lansarea din aceasta...

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]