Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prioritati in domeniul e-commerce

de Marian Curelaru 16 Apr. 2014 2424
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dezvoltarea infrastructurii de comunicatii, securitatea tranzactiilor, implementarea mai riguroasa a regulilor de protectie a consumatorilor, declararea corecta a tranzactiilor sunt numai cateva din masurile prioritare pentru sectorul e-commerce, avute in vedere de Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, la inceput de mandat.

Acesta a explicat intr-un interviu acordat EurActiv care sunt urmatorii pasi pentru dezvoltarea acestui domeniu si alte detalii legate de Strategia pentru Agenda Digitala pentru Romania, document care va fi finalizat de catre Minister pana la finalul lunii viitoare.

Va prezentam in continuare cele mai importante declaratii din interviul publicat de EurActiv cu privire la sustinerea sectorului e-commerce, perspective si propuneri pentru dezvoltarea acestui sector, in contextul in care, conform datelor Comisiei Europene, Romania este departe de media europeana la mai multe categorii din prioritatile Agendei Digitale, inclusiv e-commerce:
 
  • In primul rand, trebuie sa finalizam acest document programatic, sa parcurgem etapele necesare, inclusiv consultarea societatii civile, urmand ca, in special pentru e-commerce, sa incercam sa dezvoltam intr-o maniera decisiva infrastructura de comunicatii, accesul unor zone cat mai raspandite la internet in banda larga. Este o conditie absolut obligatorie. 
     
  • Un alt aspect - securitatea tranzactiilor. Cand se achizitioneaza bunuri sau servicii trebuie sa ne asiguram ca platile respecta toate prevederile acquis-ului comunitar in domeniu.

    De asemenea, trebuie implementate intr-o maniera mult mai clara drepturile consumatorilor, nu trebuie sa existe costuri ascunse, taxe suplimentare fata de cele prezentate in ofertele comerciale; inclusiv anumite drepturi pe care orice comerciant trebuie sa le respecte, ca, de exemplu, returnarea produselor, returnarea fondurilor platite.

    Lucrurile acestea insa tin de educatia celor care doresc sa dezvolte acest tip de comert; informarea permanenta si corecta a consumatorilor: acestia trebuie sa stie ca au foarte multe drepturi atunci cand doresc sa achizitioneze online.
  • Nu in ultimul rand, trebuie sa vorbim de capacitatea sporita in ceea ce priveste declararea catre organele fiscale, iar aici este vorba despre o procedura ce trebuie imbunatatita de la an la an: aceea a declararii nivelului de produse si a volumului de marfuri care a fost vandut.

    Sunt cateva elemente ce tin de controlul fiscal si modul in care se raporteaza aceste activitati de vanzare de bunuri si servicii in contabilitatea intreprinderilor. Pe scurt, ar trebui ca vanzarile pe Internet sa se regaseasca in documentele contabile, lucru care nu intotdeauna este bine evidentiat. Nu cred ca discutam despre o dezvoltare a legislatiei existente, ci mai degraba despre o implementare mai eficienta.
 


Tags: e-commerceprioritatiinfrastructura de comunicatiisecuritatea tranzactiilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]