Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reputatia afacerii tale in online conteaza. Iata cateva metode de a o mentine

de Andrioae Ruxandra 02 Sep. 2014 3939
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intrucat capacitatea internetului creste in fiecare zi, majoritatea afacerilor de dimensiuni mici beneficiaza de prezenta online. Incepand cu social media, cu marketingul prin e-mail, de la website-uri si SEO, exista o multime de metode pentru a-ti promova si a-ti dezvolta propria afacere online.

 
Chiar daca stii ca instrumentele de marketing online nu sunt necesare pentru afacerea ta, clientii exista in online, iar asta inseamna ca ar trebui sa devii vizibil in online. Este dificil sa iti construiesti o reputatie online, insa este si mai simplu s-o distrugi prin intermediul unui comentariu negativ, unei plangeri, unei postari pe Facebook sau unui comentariu pe blog care nu a primit raspuns.
 
Administrarea unei reputatii online este procesul prin care sunt urmarite referintele online cu privire la brandul tau, la compania ta, la servicii si la persoane pentru a monitoriza perceptia si impactul asupra afacerii tale. 
 
Pentru inceput, monitorizarea reputatiei tale online iti permite sa ai grija de eventualele situatii neplacute, astfel incat sa le poti preveni. Reputatia online nu are legatura doar cu reclama negativa sau cu plangerile; poti avea alt departament al relatiilor cu clientii pentru a te asigura ca acestia din urma pot lua legatura cu tine atunci cand sunt nemultumiti de produsul sau serviciul pe care l-au cumparat. Felul in care interactionezi cu clientii este definitoriu pentru afacerea ta, oferind o imagine placuta publicului tau.
 
In ceea ce priveste folosirea instrumentelor de urmarit pentru a obtine informatiile, actionarea rapida conteaza pentru reputatia ta online. Folosind aceste instrumente, poti sa iesi mai repede in evidenta, iar pentru aceasta poti alege aplicatiile care se potrivesc cel mai bine afacerii tale. A doua parte a monitorizarii reputatiei tale online presupune urmarirea unei strategii astfel incat toate actiunile tale sa indeplineasca obiectivele afacerii. 
 
Situatiile diferite cer raspunsuri diferite. Poti decide sa comentezi si sa oferi feedback clientilor nemultumiti, dar este indicat sa utilizezi un raspuns formal. Ideea este sa creezi o strategie pentru eventualele situatii negative si sa te poti ghida astfel incat fiecare imprejurare sa fie favorabila reputatiei tale online.
 
Cand vine vorba despre managamentul reputatiei online, conteaza consistenta si punctualitatea. Odata ce ti-ai stabilit strategia si instrumentele, poti implementa monitorizarea activitatilor tale in lista sarcinilor zilnice pe care trebuie sa le indeplinesti. Nu numai ca acest lucru te va ajuta sa iti mentii reputatia afacerii tale, dar iti va oferi oportunitati prin intermediul carora vei putea pastra legatura cu clientii, imbunatatindu-ti afacerea.
 
Sursa: sbinformation.about.com
 


Tags: afaceri onlinesfaturi afaceriafaceri micimarketing onlineinstrumente marketing

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

5 Idei de afaceri online pentru inceputul anului 2019

de Camelia Diaconu
31 Dec 2018
Platformele online ofera o gama variata de oportunitati de afaceri. Poti foarte usor sa pui bazele unei afaceri care sa reziste in timp si care sa...

Afaceri online - idei pentru o afacere profitabila pe internet

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Mediul online avanseaza pe zi ce trece. Tehnologia ne uimeste si ne arata dispozitive care sunt create cu scopul de a ne usura munca, dar si de a ne...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]