Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii au cheltuit online circa 1 miliard euro

de Marian Curelaru 28 Mar. 2014 2896
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Detinatorii de carduri au facut anul trecut plati online in valoare de circa 1 miliard de euro, din care doua treimi pentru cumparaturi din afara Romaniei, a declarat Catalin Cretu, director regional Visa Europe la conferinta Mediafax Talks about Digital Europe organizata in parteneriat cu Ambasada Marii Britanii.

"In Romania anul trecut s-au facut 300 milioane de euro plati online, dar adevarul este ca detinatorii de carduri au facut plati de 1 miliard de euro. Este o cifra estimata pentru ca nu exista date oficiale. Ecommerce-ul din pacate nu este local, avand in vedere ca mai mult de doua treimi din platile cu cardurile romanesti sunt pentru cumparaturi din afara Romaniei", a spus Cretu.

El a aratat ca piata romaneasca de comert electronic se confrunta cu mai multe provocari, printre care lipsa de incredere nu numai in anumite magazine, ci si in anumite platforme, precum si lipsa de educatie.

Potrivit datelor Visa, valoare medie a tranzactiei cu carduri pentru comerciantii online locali a fost anul trecut de 33 de euro si de 54 de euro pentru comerciatii internationali. Tendinta este de scadere a valorii medii pentru tranzactiile pe carduri atat la comerciantii locali (37 euro in 2012) , cat si la cei internationali (55 euro in 2012).

Magazinele locale reprezinta 20% din valoarea totala a tranzactiilor online cu carduri la comercianti comparativ cu 21% anul anterior, in timp ce 29,5% din numarul total de tranzactii au fost realizate in magazinele locale, fata de 30% in 2012.

"Posesorii de carduri prefera sa cumpere de la comercianti internationali din cauza retelei relativ mici de magazine cu reputatie solida existente din Romania, dar estimam ca aceasta situatie se va schimba treptat ca urmare a intrarii pe piata a unor comercianti cunoscuti, datorita reputatiei si experientei", a mai afirmat Cretu.

Tranzactiile online la comerciantii locali sunt in proportie de 38% catre companii de servicii (telecom si IT&C), 15% pentru utilitati si 14% pentru marfuri din catalog.


Tags: plati onlinevisacomert electronicromaniatranzactii cu carduri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]