Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 strategii pentru a deschide cu succes un magazin online

de Marian Curelaru 27 Nov. 2014 4928
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Primul pas, inainte de a va lansa magazinul, consta in a analiza pertinenta acestei prezente online si a va crea strategiile de actiune.

Ca ajutor, va prezentam 5 strategii si aspecte care trebuie cunoscute pentru deschiderea reusita a magazinului online personal:
 
1. Determinati obiectivele magazinului dumneavoastra virtual

Inainte de a apela la un consultant sau la o agentie, determinati-va obiectivele si creati o lista a efectelor pe care scontati ca magazinul online le va avea asupra intreprinderii. Ganditi-va de asemenea ca va trebui sa alocati resurse pentru acest proiect. Dezvoltati-va deci cu atentie grila de analiza. Acest exercitiu va va permite sa avansati mai rapid atunci cand veti selectiona echipa responsabila de punerea la punct a magazinului.
 
2. Alegeti atent platforma

Exista mai multe platforme care permit crearea unui magazin online. Aceasta alegere este evident importanta, deoarece va fi baza magazinului dumneavoastra. Criteriile dupa care alegeti platforma sunt determinate de strategia si de obiectivele pe care vi le-ati definit.
Unele platforme, precum Clic Shop sau Shopify sunt solutii la cheie care permit realizarea rapida a unui spatiu de vanzare. Sunt solutii gazduite, asa ca nu trebuie sa va preocupe infrastructura.

Daca vreti sa detineti si sa gestionati propria instalatie, veti opta mai degraba pentru solutii precum Magento sau Prestashop. Daca alegeti una din aceste platforme, veti fi dumneavoastra cel complet responsabil de dezvoltarea si de gestionarea magazinului.
In Romania sunt disponibile mai multe platforme care ofera solutii pentru crearea unui magazin online: Indigo Shop, E-media Shop, ShopMania BIZ, PrestaShop, Webeshop, Comerciabil, Powercart etc.
 
3. Acordati timp prezentarii produselor si serviciilor
 Magazinul dumneavoastra virtual este o vitrina. Este important ca produsele si serviciile dumneavoastra sa fie bine prezentate. Asigurati-va ca aveti sau creati fotografii de calitate ale produselor. Fotografiati-le in mod individual. Descrierea care le insoteste trebuie sa fie concisa, clara si precisa.
 
4. Selectionati solutia de plata potrivita
Solutia de plata pentru care veti opta este importanta. Puteti chiar sa oferiti mai multe solutii clientilor. De exemplu, puteti propune solutii precum Paypal, paysafecard si Netopia mobilPay. In acest fel, clientii dumneavoastra vor putea face alegerea.
 
5. Magazinul trebuie sa fie accesibil de pe smartphone
Mobilitatea trebuie sa faca parte din strategia dumneavoastra de realizate a magazinului online. Din ce in ce mai multi consumatori utilizeaza aceste instrumente pentru a accesa internetul. Folositi deci elemente care sunt compatibile cu tehnologia mobila. Optati pentru elemente HTML5 mai degraba decat pentru tehnologia Flash.
 


Tags: afaceriafacereafacere onlinemagazinmagazin onlineonline

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]