Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A pornit o afacere online de la zero iar acum are venituri de aproape 2,5 milioane de euro

de Idei de afaceri 18 Iul. 2017 10853
4.04 din 27 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La doar 20 de ani, cand multi tineri de varsta lui inca se gandeau pe ce drum o sa o apuce in viata, Daniel Henegariu punea bazele unei afaceri in mediul online, iar in prezent genereaza venituri de aproape 2,5 milioane de euro.

Tanarul antreprenor a descoperit oportunitati uriase in mediul virtual, cand multa lume era sceptica in privinta securitatii online-ului, a crezut foarte mult in puterea Internetului de a vinde produse, iar magazinele sale online, autolux.ro si maniamall.ro, se afla, la ora actuala, in topul celor mai profitabile site-uri din Romania.

“Multi prieteni nu au crezut in acest tip de afacere. Au motivat cu faptul ca sunt mult prea tanar, nu am experienta, nu am resurse financiare pentru a deschide o afacere, iar pe aceea vreme putini credeau in vanzarile online. Imi amintesc cum multa lume intreba mirata: “Cine comanda de pe Internet?”.

Am crescut treptat, prin mii de ore de munca si nopti nedormite, imi veneau ideei noi pe care le aplicam si aveau succes. Era mult mai comod pentru oameni sa cumpere piese de pe un magazin online decat dintr-un magazin fizic, deoarece piese oricum trebuiau facute pe comanda, si il scuteam pe client de un drum inutil. Erau mai ieftine din online, deoarece nu plateam spatiu de depozitare sau alte cheltuieli specifice unui magazin fizic.

La vremea respectiva, si din punct de vedere al promovarii era mult mai simplu ca acum, deoarece doar cateva site-uri de anunturi aveau trafic si nu aveai nevoie de site-ul propriu. Dupa ce site-ul autolux.ro a devenit unul de succes, datorita cererilor si din alte domenii, am fondat maniamall.ro, unde am inceput sa vand si alte tipuri de produse. Prinsesem mecanismul, aveam toata experienta necesara pentru a vinde online, iar la al doilea site mi-a fost mult mai usor sa vand. Pot sa spun ca vanzarile se dubleaza anual deoarece lucram intens la dezvoltare si programare, iar in fiecare luna dezvoltam noi programe care ne ajuta sa evoluam”, spune antreprenorul Daniel Henegariu, acum la varsta de doar 27 de ani.

Foto: pexels.com

“Ca o afacere sa mearga multi ani, trebuie sa tii pasul cu evolutia”

In opinia tanarului antreprenor, succesul unei afaceri pe termen lung sta in disponibilitatea omului de afaceri de a tine pasul cu evolutia.

“Si cand am inceput eu business-ul, exista concurenta, insa majoritatea a disparut de pe piata deoarece nu a tinut pasul cu evolutia. Aici este intreg succesul in afaceri! Esti sau nu dispus sa iti vezi afacerea infloritoare si peste 20 de ani? Sau te rezumi doar la a castiga mult pe termen scurt? Daca vrei sa iti construiesti o cariera in afaceri – nu o specula, ci o cariera in adevaratul sens al cuvantului – trebuie sa citesti mult, trebuie mereu sa fii la curent cu trendul, atat al afacerilor tale, cat mai ales din domeniul marketingului. Acum Facebook si Google aduc trafic, pe care il convertesc destul de rapid in clienti fideli, dar ziua de maine nu stim ce o sa ne rezerve.

Sunt abonat la multe site-uri de specialitate straine si primesc sistematic informatii despre inovatiile in domeniu; asta pentru ca imi doresc sa fiu mereu printre primii din Romania care vin cu acea idee noua, revolutionara”, declara tanarul antreprenor.

E-commerce-ul a trecut in epoca Web 3.0

Comertul online a ajuns la un grad al automatizarilor parca ireal daca ne raportam la tehnicile de vanzare din deceniile trecute, iar acest lucru este facilitat si de evolutia Internetului la Web 3.0.

“Noul stadiu de evolutie al Internetului selecteaza informatiile dupa tendintele de consum ale potentialilor clienti, deoarece in toata epoca Web 2.0 (Social Media), Internetul a construit un profil complex despre utilizatori lui, iar in prezent il valorifica prin promovare targetata. Astfel, inclusiv magazinele pe care le-am creat se bazeaza pe oferirea unui “meniu” cu produsele care se afla cel mai aproape de gustul consumatorului.

Mai multe decat atat, in ceea ce priveste precomanda si comanda, am gandit un sistem complex de automatizare, care cuprinde: generare de awb-uri – serviciu online de gestionare a expeditiilor, un call center prin voice over IP, program de listare a comenzilor, program de actualizare automata a produselor, soft-uri de verificare a stocurilor, automatizarea facturilor si a garantiilor, confirmarea comenzilor cu roboti telefonice etc”, conchide antreprenorul.

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere onlinemagazin onlineconcurentacomert onlinevanzari online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 27 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Piata de comert online din Romania, peste 7 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
01 Mar 2021
Conform datelor furnizate de un procesator de plati din tara noastra, piata de comert online (e-commerce) din Romania a trecut de pragul de 7...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]