Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile online de succes: In top sunt electronicele, la sfarsitul listei vin alimentele!

de Adela Simonescu 28 Feb. 2012 3519
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui studiu Daefelus Millward Brown, alimentele nu reprezinta centrul atentiei pentru internautii care isi fac cumparaturile in mediul online. Conform studiului, mai putin de 4 procente dintre internauti aleg alimentele ca produse pe care doresc sa le achizitioneze.

In topul preferintelor se afla produsele electronice. Conform studiului, 36,3 procente dintre shopperi agreaza produsele electronice, 36,2 procente prefera cosmeticele si 33,4 procente se orienteaza, cu precadere, catre parfuri si cosmetice.

Studiul Daedelus a fost realizat in intervalul noiembrie 2011 - ianuarie 2012, luandu-se in considerare un esantion de 1550 de internauti, cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani.

Din studiu au reiesit si date conform carora cei mai multi shopperi online au venituri lunare incadrate in sumele de 1400 si 1800 de lei si urmatorii sunt cei cu venituri intre 1000 si 1400 de lei pe luna.

De asemenea, studiul a mai scos la iveala si faptul ca 41,3% dintre tranzactiile online sunt facute pentru plata facturilor la diverse utilitati.

Un studiu al companiei de cercetare GfK arata ca o treime din totalul clientilor de pe internet au varste cuprinse intre 25 si 34 de ani.

Per total, tendintele internautilor ne arata o crestere a interesului pentru comertul online. Cumparaturile in mediul online in Romania au crescut cu peste 130 de procente in toate judetele, in anul 2011 fata de 2012. In topul internautilor celor mai activi in ceea ce priveste comertul online raman bucurestenii.


Tags: comert onlinetranzactii onlinepreferinte internautishopper onlinepreferinte comert online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Piata de comert online din Romania, peste 7 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
01 Mar 2021
Conform datelor furnizate de un procesator de plati din tara noastra, piata de comert online (e-commerce) din Romania a trecut de pragul de 7...

PayU a lansat campania de comert online

de Marian Curelaru
15 Mai 2014
PayU, cel mai mare procesator de plati online din Romania, a lansat miercuri campania "e-Romaneste", un proiect de comunicare si educatie destinat...

O companie din Timisoara ofera 155.000 de euro pentru o platforma de comert online

de Ilinca Dobrescu
04 Apr 2014
ETA2U Timisoara, integrator de solutii IT din regiunea centrala si de vest a Romaniei investeste in dezvoltarea si optimizarea activilitatilor. In...

Primul website de comert online pentru initiatorii de afaceri profitabile

de Maria Nicutar
18 Aug 2011
Website-urile care gazduiesc magazine online sunt website-uri care gazduiesc, de fapt, afaceri profitabile. Magazinele online reprezinta o fascinatie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]