Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este cu adevarat bitcoin, moneda virtuala care a revolutionat lumea?

de Alexandra Popescu 22 Mai. 2014 6086
4.04 din 13 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Bitcoin! Multi au auzit de aceasta moneda, putini stiu ce este ea cu adevarat. Unii o numesc viitorul banilor, altii o numesc "diavolul". Daca este buna, daca este rea sau daca este de-a dreptul gresit nu stim inca, insa stim ca toti au ceva de spus despre bitcoin, chiar daca nu inteleg ce inseamna cu adevarat. Multe companii au inceput sa accepte bitcoin, chiar daca este controversata si exista unele conceptii gresite despre ea.

Daca tot toata lumea stie totul despre aceasta moneda, dar nu stie nimic, va raspundem la cele mai importante intrebari despre bitcoin.
 
1. Ce este bitcoin? 
Bitcoins sunt descentralizate, monede pur virtuale schimbate direct intre doua parti online fara vreun om intermediar. Spre deosebire de banii autorizati, bitcoin, numit de multe ori si cash pentru internet, nu este controlata sau sustinuta de catre o banca sau de autoritatea guvernului.
Bitcoins sunt, de fapt, bucati din algoritmi matematici computerizati, care reprezinta unitati monetare. Se pare ca, in prezent, exista doar 11 milioane de bitcoins. In total, aproximativ 21 de milioane de bitcoins vor fi generate vreodata pana in anul 2140. Spre deosebire de tranzactiile cu carti de credit, cele cu bitcoins, care au loc pe plan international in fiecare zi, sunt ireversibile. Ele pot fi rambursate doar de persoana care primeste fonduri.
 
2. Sunt bitcoins anonime sau de negasit?
Nu, contrar celor spuse, acestea nu sunt. In timp ce utilizatorii bitcoin nu trebuie sa divulge anumite bucati din informatiile de identificare, cum ar fi contul bancar si numere de securitate sociala sau adrese fizice, un traseu urmarit de fiecare tranzactie este lasat in urma intr-un jurnal de stat cunoscut sub numele de blockchain. 
 
3. Cum sunt achizitionate bitcoins?
Bitcoins sunt cumparate online utilizand bani reali analog (dolari americani, euro etc.)prin intermediul schimbului de bitcoin si a vanzatorilor particulari. Unele dintre cele mai populare schimburi bitcoin includ Bitstamp si Coinbase, desi exista zeci pe care le poti alege din intreaga lume.
 
4. Cum poti incepe sa utilizezi bitcoin?
Nu trebuie sa stapanesti toate intrarile tehnice si iesirile bitcoinului pentru a incepe sa il utilizezi. In primul rand, vei avea nevoie sa instalezi un portofel Bitcoin pe computer sau pe smartphone. Sau poti folosi un portofel web in umbra. Cand utilizezi un portofel bitcoin pentru dekstop, asigura-ti backup-ul computerului in mod regulat.
Portofelele mobile bitcoin, cum sunt cele pentru Android, iti permit sa utilizezi moneda pentru a plati diferite produse din magazine, fiind acceptata prin intermediul scanarii unui cod QR sau folosind NFC "tasteaza pentru a plati". Portofelele bitcoin, cum sunt Coinbase sau Blockchain.info, iti permit sa utilizezi moneda virtuala de pe orice browser sau dispozitiv mobil si ofera, adesea, servicii suplimentare, cum ar fi preturile acesteia, stiri si posibilitatea de cumparare, utilizare si acceptare a cryptocurrency.
 
5. Ce companii accepta plata cu bitcoins?
Mii de companii din intreaga lume accepta, in prezent, bitcoin ca forma de plata. Un timp era recunoscuta pentru platile pentru bunuri online ilegale, incluzand furnizorii Etsy, Wordpress, Overstock.com sau Amazon.com. Alte companii care au inceput sa accepte bitcoins in magazinele lor sunt Kmart, Sears, Home Depot si CVS.
 
6. Care este valoarea unui bitcoin in prezent?
In luna martie a acestui an, un bitcoin avea o valoare de 651 de dolari, insa valoare se schimba de la o zi la alta. In luna ianuarie tot a acestui an, un bitcoin depasise valoarea de 1000 de dolari.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: bitcoinmoneda virtualabani onlineplata onlinemoneda bitcoin

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.04 din 5 - 13 voturi.

Articole conexe

Bitcoin inregistreaza cresteri, dupa o decizie a justitiei privind un fond de bitcoin spot

de Bianca Tila
30 Aug 2023
Bitcoin a afisat cresteri, marti, fiind un maxim al ultimelor doua saptamani. Acest fapt s-a intamplat dupa ce un tribunal american a decis ca SEC...

Bitcoin revine la nivelul anterior prabusirii platformei FTX

de Bianca Tila
18 Ian 2023
In ultimele doua zile, Bitcoin s-a mentinut la peste 21.000 de dolari pe unitate. Acest rezultat arata revenirea peste pretul pe care l-a avut atunci...

Bitcoin se lupta pentru a ramane peste pragul de 20.000 de dolari

de Bianca Tila
20 Iun 2022
Bitcoin a inregistrat o perioada de volatilitate accentuata, afisand oscilatii uriase in weekend. Criptomoneda reuseste sa se mentina cu greu peste...

Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie

de Bianca Tila
09 Mai 2022
Bitcoin inregistreaza cel mai scazut nivel din ianuarie, avand in vedere scaderea pietele bursiere ce continua sa afecteze criptomonedele. Bitcoin se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]