Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comertul electronic va creste cu 20% in acest an

de Marian Curelaru 04 Feb. 2014 3235
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comertul electronic va creste cu peste 20% in acest an la nivel mondial, la 1.500 miliarde de dolari, in principal datorita economiilor emergente, iar China va depasi SUA incepand din 2016, devenind cea mai mare piata, potrivit estimarilor eMarketer, preluate de agentia Mediafax.

Cresterea comertului electronic va fi generata in acest an in principal de extinderea rapida a bazelor de utilizatori ai serviciilor online si mobile pe pietele emergente, de extinderea comertului de pe dispozitive mobile, imbunatatirea variantelor pentru livrare si plata si de extinderea brandurilor puternice catre pietele internationale, se arata intr-un raport al companiei de cercetare eMarketer. Datele se refera la vanzarile business-to-consumer.

Regiunea Asia-Pacific, inclusiv China, va cheltui in 2014 mai mult decat consumatorii din America de Nord pentru prima data, devenind cea mai mare piata regionala de comert electronic din lume. Astfel, comertul electronic va ajunge la 525,2 miliarde de dolari in regiunea Asia-Pacific, fata de 482,6 miliarde de dolari in America de Nord.

China va reprezenta in acest an peste 60% din piata Asia-Pacific, iar pana in 2017 va revendica aproape trei sferturi din afacerile din regiune in zona comertului electronic. Incepand din 2016, China va depasi Statele Unite
China, India, Indonezia, Argentina, Mexicul, Brazilia, Rusia, Italia si Canada vor fi principalele motoare de crestere ale comertului electronic la nivel mondial in urmatorii ani, anticipeaza eMarketer.

Cresterile solide inregistrate de pietele emergente se datoreaza extinderii rapide a bazei de clienti ai serviciilor online si ai serviciilor mobile. Ratele de penetrare ale comertului electronic sunt inca scazute in economiile emergente comparativ cu pietele dezvoltate.
Astfel, 46% dintre clientii care vor face cumparaturi prin canale digitale la nivel mondial in acest an provin din regiunea Asia-Pacific. Acest procentaj reprezinta insa numai 16,9% din populatia tarilor din regiune, ratele de penetrare a comertului electronic fiind de asemenea scazute in Europa Centrala si de Est, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

America de Nord si Europa de Vest sunt singurele regiuni unde rata de penetrare a comertului electronic depaseste jumatate din populatie.

Vanzarile prin canale digitale vor creste in acest an cu 17% in Europa Centrala si de Est, la 58 miliarde de dolari, si vor ajunge la 74,6 miliarde de dolari pana in 2017, estimeaza eMarketer.


Tags: comert electronictendintepreviziunichinaamerketer

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

WhatsApp: Director de companii pentru functiile de comert electronic

de Bianca Tila
18 Nov 2022
WhatsApp lanseaza noi proiecte. Mai exact, in tarile in care aplicatia detinuta de Meta ofera functii de comert electronic, aceasta va implementa un...

Bitcoin. SUA a detronat China la minare criptomonedei

de Florin Amariei
13 Oct 2021
Statele Unite ale Americii (SUA) au detronat China la minarea de Bitcoin, dupa ce tara asiatica a interzis astfel de activitati....

Alibaba si Ant Group, investigate in China

de Florin Amariei
28 Dec 2020
Miliardarul Jack Ma este din nou tinta autoritatilor din China, dupa ce listarea Ant a fost oprita la mai putin de doua zile de la data programata....

4 tendinte pentru afaceri online de succes in 2016

de Idei de afaceri
24 Dec 2015
Un nou an inseamna, in primul rand, o noua atitudinea fata de publicul tinta. Avand in vedere preferintele tot mai selective ale audientei, este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]