Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum importam produse si materiale din China?

de Adela Simonescu 10 Iun. 2011 14203
4.6 din 15 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi antreprenori au nevoie de materiale sau produse in cantitati mari si sunt dispusi sa plateasca doar cel mai bun pret pentru a le achizitiona. Majoritatea oamenilor de afaceri aleg produsele chinezesti. Este cunoscut ca sunt cele mai ieftine si sunt livrabile in cantitati mari.

Cea mai populara alegere este Alibaba.com. De pe acest site se transfera bunuri in orice colt al pamantului iar oferta este diversificata si, cel mai des, negociabila.

Iata cateva reguli de baza de care trebuie sa tinem cont atunci cand importam produse din China, oricare ar fi site-ul folosit:

1.    Verificati-va furnizorul gasit, in mediul online. Aflati de la alti membri ce rating are si cat de multumiti au fost in legatura cu finalizarea tranzactiei.

2.    Cereti detalii legate de modalitatea de plata, de contul bancar si verificati-l.

3.    Cereti copia licentei de functionare.

4.    Transferati bani doar in contul firmei, nu in conturi private.

5.    Daca nu este prompt in a va raspunde la telefoane sau e-mail-uri este cazul sa optati pentru alt furnizor.

6.    Daca vi se cer bani in plus in timpul derularii tranzactiei, sau inainte de livrarea bunurilor, probabil ca sunteti pe cale sa fiti tras pe sfoara.

7.    O ultima optiune ar fi sa mergeti personal in China si sa verificati supplier-ul si marfa ce urmeaza sa intre in posesia dvs. Daca exista reticente din partea furnizorului de a-l vizita este cazul sa renuntati la intelegere si sa va alegeti altul.

Cele mai intalnite probleme cand se importa din China sunt cele legate de comunicarea dintre client si furnizor. Trebuie sa stiti cum functioneaza website-ul prin intermediul caruia doriti sa incheiati tranzactia.

Spre exemplu, pe Alibaba.com exista o cantitate minima acceptata pentru orice comanda. Nu puteti comanda 10 prosoape de bucatarie si 100 de umerase de haine.

Trebuie sa discutati cu furnizorul toate detaliile legate de comanda pe care doriti sa o faceti:cantitate, culoare, material samd si sa stabiliti, de la bun inceput ,ce se intampla in cazul in care descoperiti ca nu ati primit produsele pe care le-ati comandat sau ca acestea sunt deteriorate.  

Nu in ultimul rand, puteti negocia preturile si puteti alege modalitatile de livrare(pe vase sau par avion) in functie de capitalul pe care il aveti la dispozitie. Nu va asteptati la bunuri de calitate subreda, dar nici nu cadeti in extrema cealalta.




Tags: import chinaimport produse chinezesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.6 din 5 - 15 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]