Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce magazinul online este o afacere profitabila si de viitor

de Alina Constantinescu 05 Aug. 2020 10990
4 din 27 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile online sunt printre cele mai profitabile atunci cand punem in balanta potentialul de profit si investitia initiala, te scutesc de cheltuieli cu chiria spatiului, salariile, depozitarea produselor si alte utilitati. Daca esti la inceput de drum, pune-te in locul clientilor si incearca un exercitiu de imaginatie, astfel incat sa le identifici problemele. Cu o investitie de cateva sute de lei va puteti crea propriul magazin online.

In plus, spre deosebire de un magazin traditional, un magazin online este in permanenta deschis si astfel permite cumparatorului sa realizeze o achizitie la orice ora din zi si din noapte.

Studiind comportamentul utilizatorilor online vei afla mai multe despre acestia, de la varsta, sex si locatie pana la produse cautate si domenii de interes. Acestea pot fi usor colectate cu ajutorul unui serviciu gratuit precum cel oferit de Google Analytics. Gandeste-te la cat de complicat ar fi sa strangi aceste date intr-un magazin fizic traditional!

Cauta o nisa

Potrivit Ghidului "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" pentru a identifica o oportunitate noua, uita-te atent la un produs, o nisa sau o industrie si identifica o problema care poate fi rezolvata. Cu ce poti sa fii tu diferit sau cum poti sa faci lucrurile diferit fata de ceea ce exista deja? Oportunitatea se poate afla in imbunatatirea unui produs existent sau o piata neidentificata si implicit acoperita de competitorii tai.

In topul achizitilor online se afla produsele electronice si electrocasnice, imbracamintea, incaltamintea, produsele cosmetice si parfumurile.

Cu privire la inregistrarea domeniului trebuie sa tineti cont de cateva aspecte:

- Sa fie scurt - numele lungi sunt greu de tinut minte.

- Local - daca afacerea ta are o anumita orientare geografica ar fi bine sa iei in considerare utilizarea zonei geografice in nume.

- Domeniu activitate - numele tau va fi usor de tinut minte de clienti si va obtine o pozitionare mai buna in motoarele de cautare.

-  Denumiri apropiate - daca ai de exemplu ulei-de-cocos.ro, atunci ar trebui sa compari si uleidecocos.ro. Cum ar fi ca altcineva sa cumpere acest domeniu?

-  Extensii alternative - protejeaza-ti numele inregistrand si extensiile alternative (.eu, .com, .net, .org etc.) pentru acelasi nume de domeniu.


Tags: afacere onlinemagazin onlineafacere profitabilaafacere de viitor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 27 voturi.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]