Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Externalizarea serviciilor - crowdsourcing

de Andreescu Sorin 19 Mai. 2016 4435
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aceasta denumire se refera la externalizarea serviciilor (sourcing) catre un grup de persoane (crowd).

De exemplu, daca aveti nevoie de experti pentru un proiect, contactati o comunitate de persoane specializate in domeniul in care sunteti interesat si primiti o varietate de idei si solutii.

Crowdsourcing-ul poate fi asociat cu concursul „Cine vrea sa fie milionar”, cand un candidat are optiunea sa ceara ajutorul publicului pentru a gasi raspunsul la o intrebare.

Crowdsourcing a fost initial aplicat in domeniul IT, unde comunitatile de experti erau foarte active on-line. De exemplu, multe dintre jocurile video au fost dezvoltate cu ajutorul impatimitilor de astfel de aplicatii.

In timp, tehnologia a fost utilizata in aproape toate domeniile si a implicat non-specialisti. Companiile au observat ca pot obtine mult mai multe beneficii daca utilizeaza cunostintele a zeci de oameni talentati, nu doar pe cele ale expertilor organizatiei.

In multe cazuri, participantii se ofera voluntari sa rezolve o anumita problema sau accepta implicarea pentru sume foarte mici.

Crowdsourcing-ul functioneaza pentru ca multor persoane le place sa fie parte dintr-un proiect si sa contribuie la solutionarea unei probleme.

Ca orice tehnologie, crowdsourcing are si cateva dezavantaje. Desi functioneaza in cazul multor proiecte, crowdsourcing nu este neaparat mai ieftin sau mai rapid decat proiectele realizate in mod traditional.

Unul dintre costurile ascunse ale crowdsourcing este timpul necesar pentru a filtra ideile generate de grupul de experti si pentru a determina care dintre acestea are potentialul de a rezolva problema.

Este posibil sa primiti mii de idei in legatura cu un produs sau serviciu si sa aveti nevoie de foarte mult timp sa le evaluati pe toate.


Tags: crowdsourcingonlineit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google va oferi conectivitate prin satelit pentru mai multe dispozitive

de Bianca Tila
15 Apr 2024
Google vrea sa monteze modemuri care suporta conexiunile prin satelit pe mai multe dintre viitoarele sale dispozitive, inclusiv seria de...

Google ia in calcul noi modalitati de a creste profitul

de Bianca Tila
04 Apr 2024
Google ia in calcul punerea functiilor de inteligenta artificiala din motorul sau de cautare in spatele unui paywall. Compania nu a lansat pana la...

Google plateste site-uri pentru a utiliza instrumentele bazate pe AI

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Google a realizat parteneriate cu mai multi publisheri, pe care ii plateste pentru a utiliza un instrument de AI in vederea publicarii continutului...

OpenAI prezinta un nou model lingvistic. Sora promite creatii video

de Bianca Tila
16 Feb 2024
OpenAI lucreaza la un nou model lingvistic care poate genera clipuri video pe baza comenzilor scrise. Noul model lingvistic text-to-video se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]