Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gadgetul revolutionar care ar putea sa dispara in urmatorii ani!

de Ilinca Dobrescu 08 Ian. 2013 2852
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dinamica industriei IT reprezinta o realitate de neignorat pentru oricine cunoaste puterea de inovatie din domeniu si scurtarea ciclului de viata pentru numeroase produse. In mod real, putem observa faptul ca numeroase gadgeturi au o viata din ce in ce mai scurta, multe fiind devansate de inovatiile expertilor din domeniu.

In acest sens, unul dintre gadget-urile care sunt puternic amenintate de noile descoperiri ale specialistilor IT, este si e-book reader-ul, noteaza Capital.

Conform datelor oferite de firme de cercetare, nivelul vanzarilor acestor dispozitive este in scadere, mai noteaza Capital. Piata cititoarelor de carti digitale este estimata, pentru anul 2012, de catre cei de la IDC la 19.9 milioane de unitati. Fata de nivelul inregistrat in 2011, observam o scadere de cca 30%.

In paralel, piata tabletelor este estimata de IDC la 122,3 milioane de unitati, fapt care demonstreaza destul de clar shift-ul interesului pentru numerosi consumatori de gadgeturi.

"Lansarea de tablete mai usoare si mai accesibile ca pret ar putea reprezenta sfarsitul e-book readerelor", noteaza Greg Bensinger de la The Wall Street Journal, citat de Capital.

Conform IHS iSuppli, in 2012 au fost livrate 14,9 milioane de e-book readere, cu 36 de procente mai putin ca in anul 2011. Estimarile firmei de cercetare arata ca pana in anul 2015 am putea sa observam ca piata poate scadea la mai putin de opt milioane de unitati.

Un dezavantaj pentru industria producatoare de e-book readere este cel reprezentat de tendinta de minimalizare a inovatiei in domeniu, tendinta imprimata de comportamentul consumatorilor. Acestia nu sunt tentati sa isi schimbe modelul de e-book reader prea curand, fiind multumiti de functiile modelelor deja existente. Desigur, in cazul in care ar dori un gadget mai performant, care sa le inlocuiasca cititoarele, cel mai probabil s-ar orienta catre Kindle Fire, mai noteaza Capital.



sursa foto: www.sxc.hu


Tags: e-book readercititor carti digitalekindle fire

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]