Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Magazin online

de Andrei- Marius Cristof 14 Apr. 2011 5488
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In momentul in care o firma mica are in plan sa vanda un produs, cel mai bine ar fi sa se orienteze spre un magazin online. Desi nu este o idee noua, avantajul principal este reprezentat de costurile cu mult reduse fata de costurile implicate in deschiderea unui magazin obisnuit.

Avantajul nr. 1 al acestei idei de afaceri:

O afacere pe Internet are avantaje enorme - magazinul poate fi gestionat de oriunde s-ar afla administratorul sau, tot ce are nevoie acesta fiind o conexiune la Internet pentru a se putea conecta la situl de administrare al magazinului. Acolo poate vedea rapoarte, statistici, poate schimba idei cu asociatii sau angajatii, poate atribui sarcini angajatilor, poate gestiona produse, stocuri, totul fara bataia de cap a unui magazin traditional.

Avantajul nr. 2 al acestei idei de afaceri:


Avantajul numarul 2 si unul din cele mai importante este: online marketingul! Desi, in Romania, inca nu se cunoaste adevaratul potential al marketingului online, acesta poate aduce profituri enorme. Tot ce trebuie sa faca administratorul magazinului este sa apeleze la o firma care il poate ajuta sa isi promoveze afacerea pe Internet, pentru ca un magazin online de care nu stie nimeni nu poate aduce vanzari si profit!

Aici intervine firma de specialisti care ii va promova business-ul online. Dupa o perioada de timp care variaza in functie de cat este concurenta de puternica, magazinul online va incepe sa atraga numerosi vizitatori, care pot vedea toate produsele, toate detaliile produselor din confortul propriului fotoliu de acasa sau de la birou.

S-au dus vremurile cand lumea statea in magazin la inghesuiala sa vada produsele, sa adune informatii despre raportl calitate/pret s.a.m.d. - Internetul a spulberat toate aceste impedimente, aducand informatia atat de necesara clientului la doar un clic distanta! Un magazin online bine realizat va trebui sa cunoasca aceste lucruri si sa ofere clientului toate informatiile necesare, precum si un sistem usor de plata, pentru ca acesta sa fie incurajat sa cumpere efectuand doar cateva clicuri de mouse.

Avantajul nr. 3 al acestei idei de afaceri:


Avantajul numarul 3 este costul redus, precum si timpul scurt al realizarii unui magazin online. Trebuie contactata o echipa de specialisti software care se angajeaza sa realizeze intr-un timp scurt acest magazin online, precum si interfata de administrare a sa. Uneori, echipa de specialisti software se poate ocupa si de marketingul online, deci sunt impuscati doi iepuri dintr-o data!

 In functie de complexitatea sitului, pretul variaza, insa este recomandat ca magazinul online sa poata fi usor gestionat din interfata de administrare, pentru ca usurinta in utilizare salveaza timp si, implicit, bani!

Dupa o perioada in care magazinul online respectiv si-a capatat un renume (si o baza de clienti) datorita serviciilor de calitate (produse de calitate si livrare rapida catre clienti), in momentul in care situatia financiara o permite, administratorul magazinului poate opta si pentru un depozit sau chiar showroom de produse, unde clientii mai… "meticulosi" sa poata vedea si testa produsele.



Tags: magazin onlineprodusecosturiavantaje

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Meta continua sa inchida produse

de Bianca Tila
02 Sep 2022
Neighborhoods este o functie din cadrul Facebook de comunicare si socializare pentru vecini. Meta planuieste s-o inchida in curand, informeraza...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afacere online - avantaje si dezavantaje

de Camelia Diaconu
22 Nov 2021
Accesul la internet este tot mai facil datorita dispozitivelor fixe si mobile pe care le avem la dispozitie, asa ca mediul online este solutia optima...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]