Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In afacerea ta online: revanzator, intermediar sau direct producator?!

de Julian Manescu 06 Ian. 2015 6096
4.46 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa ai propriul magazin online sau sa colaborezi cu alte site-uri? Sa iti deschizi un magazin sau sa lucrezi cu revanzatori? Sa fii direct producator sau doar sa intermediezi produsele? Sunt trei intrebari la care trebuie sa gasesti singur raspunsul in functie de avantajele pe care ti le ofera fiecare varianta in parte.

Hai sa le luam pe rand! Daca realizezi produsele si le si vinzi, iti vei permite sa practici un pret mai mic si astfel vei atrage mai usor clientii. Iata deci, un avantaj!

Daca le produci si colaborezi cu distribuitori, poti obtine pe langa pretul de vanzare si un comision suplimentar.

Dar, sa nu te astepti ca marca ta sa fie atat de promovata. in fond, ei isi vor promova produsele ca fiind ale lor (asa cum se practica de regula cand se lucreaza cu fabricile).

Daca te gandesti sa intermediezi tu aceste produse, riscurile sunt minime, iar investitia de asemenea. Cel putin pana vezi daca domeniul este sau nu profitabil. Apoi, odata ce capeti incredere, te poti extinde realizandu-ti tu insuti produsele.

Orice ai alege, este important sa detii controlul si sa nu depinzi de nimeni. Sa ai detaliile stabilite si totul scris pe contract. Astfel, vei evita neintelegerile atunci cand lucrezi cu oamenii si vei sti exact pe ce sa te bazezi.

1. Promovarea afacerii in mediul online
Daca nu stii sa te promovezi, oricat de inedite, frumoase sau ieftine ar fi produsele tale, ele vor ramane in depozit. si, cum cea mai buna promovare este cea online, iti sugerez sa cauti un expert SEO bun care va sti cum sa iti aduca trafic pe site si cum sa te faca cunoscut pe internet.

Trebuie sa stii ca daca vei face asta singur, ceea ce nu ar fi imposibil pentru ca poti descoperi cum sa iti optimizezi paginile din tutoriale, algoritmul motoarelor de cautare se schimba frecvent. De aceea, trebuie sa fii mereu pe pozitii iar asta implica destul de mult timp petrecut in fata calculatorului. Ori, daca nu esti cu adevarat pasionat de asta, iti va fi destul de greu.

In plus, nu uita ca o data ce ai inceput promovarea, trebuie sa iti asiguri permanent vizibilitatea. Se stie ca in publicitate, orice produs, marca, serviciu sau brand care nu apare frecvent in media (oricare ar fi ea), este uitat de consumatori.

2. O alta metoda online de promovare ar fi sa oferi clientilor tai posibilitatea de a-si inregistra pe site, in dreptul fiecarui produs, feedback-ul sau si, eventual, numarul de stele alocat pentru calitatea produsului, livrare, seriozitate si originalitate. in felul acesta, cei care nu au comandat deja de la tine, vor avea ca reper experiența celorlalti, care poate deveni un reper important.

Mai mult decat atat, vei capata credibilitate si iti va creste notorietatea. Indiferent de tematica aleasa, printuri cu animale, flori, sporturi, tehnologie, auto-moto, muzica, filme, politica, cu mesaje de atitudine, religioase, patriotice, inedite, amuzante, specifice sarbatorilor sau vintage, vei avea nevoie de promovare.

Insist asupra acestui aspect pentru ca, dincolo de tot procesul de productie, cum este ambalata povestea, tot astfel vor veni si banii. De aceea, nu te teme sa iti faci publicitate.

3. Poti crea produse personalizate incat sa fii unic, iar lumea sa te remarce si sa te identifice usor in piata. De asemenea, nu te sfii in a cere ajutor celor din jur. Vei fi surprins sa constati ca isi doreau sa se implice intr-un fel sau altul.

Si, nu in ultimul rand, fii original. Personalizeaza fiecare produs pe care il realizezi. Iar daca le distribui si intermediezi astfel de servicii, alege ce consideri ca este mai interesant si mai inovativ.


Tags: afacereafacere onlineonlinemagazin onlinepromovare online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.46 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Nu te poti conecta la Wi-Fi? Descopera solutii eficace pentru a fii din nou online!

de Idei de afaceri
13 Feb 2024
Ai fost vreodata in situatia in care iti doreai sa urmaresti de pe telefon ultimul episod din serialul preferat sau aveai nevoie sa raspunzi unui...

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Numarul atacurilor cibernetice asupra platformelor online poate fi de 5 ori mai mare, de Black Friday

de Bianca Tila
30 Oct 2023
In perioada "Black Friday", magazinele online inregistreaza un trafic de pana la cinci ori mai mare fata de restul anului. Riscul prabusirii...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]