Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Magazine de comert electronic pe care sa le pornesti in 2014

de Alexandra Popescu 16 Mai. 2014 3062
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am auzit de nenumarate ori de la multe persoane ca si-ar dori sa isi deschida o afacere, dar nu stiu ce. Intr-adevar, oamenii vor sa fie unici, sa deschida ceva unic si sa fie cei care schimba lumea, insa nu mereu se intampla asta, poate o data la foarte multi ani.

Compania de comert electronic Bigcommerce a realizat un studiu din care reies cele mai bune idei de comert electronic pe care le-ai putea valorifica in 2014. Analiza datelor provine de la 50.000 dintre clientii lor de anul trecut, care au stabilit ca auto, bijuteriile, jucariile si jocurile si ingrijirea animalelor sunt zonele de crestere rapida pentru o companie. 
 
Companiile care reprezinta idei de afaceri profitabile pentru anul 2014 ar fi urmatoarele:
1. Auto
2. Bijuterie
3. Ingrijirea animalelor de companie (tot ce tine de acestea)
4. Jucarii si hobby-uri
5. Magazin de mobila
6. Haine
7. Mancare si bautura
8. Carti, muzica si video-uri.
 
Conform studiului, cea care se afla pe treapta cea mai inalta cand vine vorba de crestere este magazinul auto, cu un procentaj de 89%. Deja cei mai mari vanzatori online, ca AutoZone si O’Reilly, au crescut veniturile in medie de 22%. Se pare ca cererea puternica pentru piata pieselor de schimb si a accesoriilor continua sa alimenteze vanzarile online. Pentru a tine pasul cu competitia, investeste in SEO si in strategii mobile.
 
Urmatorul pe lista afacerilor bune si in crestere este magazinul de bijuterii, care a inregistrat o crestere de 31%. Magazinul de carti, muzica si video-uri, insa, a inregistrat o scadere de 14%.
Conform trendurilor de crestere, magazinele au fost analizate din 3 puncte de vedere importante: crestere verticala (numarul de magazine), oferta verticala (dimensiunea medie), sanatatea verticala (venituri pe magazin).
 
Cum am mai spus, magazinul auto este cel mai profitabil, avand o crestere verticala de 25%, o oferta verticala sub 20%, iar cresterea veniturilor pe magazin fiind inregistrata in jurul valorii de 89%.
Bijuteriile si accesoriile sunt pe locul doi in top, cu o crestere a numarului de magazine de aproximativ 8%, o crestere a veniturilor de 31%, insa cu o scadere a ofertei verticale in jur de 5%.
Pe locul 3 se afla magazinul de jucarii si jocuri, cu o crestere a numarului de magazine cu 35%, o scadere a ofertei verticale cu 8% si cu o crestere a veniturilor de 22%.
 
Pe urmatoarele locuri in top se afla magazinul de animale si produse de ingrijire pentru acestea, de computere si software, de electronice, cele pentru nunti si mirese, sanatate si frumusete, arte si meserii, sport si recreari, de casa si gradina, mancare si bauturi, de haine si mobilier. Pe ultimul loc in topul afacerilor electronice este magazinul de carti, muzica si video-uri, care a inregistrat o crestere a numarului de magazine cu aproximativ 37%, insa a inregistrat o scadere a ofertei verticale cu aproximativ 15% si o scadere a veniturilor cu aproximativ 16%.
 


Tags: magazin onlineidei comert electronicafaceriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]