Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marketing eficient in reguli de top!

de Maria Nicutar 11 Iun. 2013 2906
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Avem nevoie de strategiile potrivite, la momentul potrivit, in mainile oamenilor potriviti. Doar oamenii cu adevarat pasionati de produsele pe care le promoveaza, pot vinde cu succes si pot elabora cu maxime sanse de reusita si mesajele de promovare.

Oricare ar fi produsele si serviciile pe care le promovati, iata si cateva reguli de top pentru ca strategiile dvs de marketing sa functioneze cu toata eficienta:

1. Bazati-va pe cercetari si pe analize.
Nu este nevoie sa colectati informatii din partea a sute de potentiali consumatori si sa organizati zeci de focus-grup-uri. Se poate ca rezultatele sa nu va ajute la nimic, sau, mai rau, sa va induca in eroare. Acest lucru se intampla in momentul in care nu targetati cu atentie oamenii care sa participe la focus-grup!

Mai bine selectati cu toata atentia doi-trei oameni care sa va ofere informatiile de care aveti nevoie, care sa va spuna ca este in neregula cu produsele si serviciile voastre, cum se pot imbunatati, cat de acceptabile sunt preturile si ce recomandari au pentru voi!

2. Nu va risipiti energia, timpul, nervii si banii ca sa va cercetati competitia prea mult! Sa recunoastem ca de la simpla idee ca trebuie sa stii ce fac ai tai "dragi" concurenti, poti da foarte rapid intr-un fel de obsesie care nu te lasa sa scapi prea curand din joc! Asa ca petreci mai mult timp decat ti-ai propus si decat iti permiti, cu aceasta munca de cercetare si documentare.

Daca vrei neaparat sa stii tot ce se petrece in ograda competitorilor, coopteaza oameni care sa se ocupe de aceste sarcini si care sa iti ofere date esentiale, mici informatii utile, rezumate si nu numai!

3. Daca aveti de gand sa mizati pe aceleasi vechi trucuri, mai bine ramaneti acasa! Daca vreti sa lansati un produs si vreti sa veniti cu aceleasi idei ca si anul trecut, cu aceleasi functii pe care le detin si produsele din tabara competitorilor, cu aceleasi beneficii pe care oricum le anticipeaza orice consumator, mai bine nu o faceti! Sansele de succes sunt minime!

In esenta, atunci cand uitati sa mizati pe inovatie, pe originalitate, pe creativitate, nu faceti decat sa stagnati. Si nu uitati faptul ca orice competitor, oricat de neinsemnat ar parea, va poate devansa cu maxima usurinta, cu ajutorul unui instrument simplu. Se numeste inovatie si functioneaza de fiecare data!


Mult succes si marketing de top!

sursa foto: www.sxc.hu




Tags: marketingreguli marketingreguli aur in marketingmarketing eficient

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum sa faci afaceri online in domeniul marketingului afiliat?

de Codrina Laiu
12 Ian 2016
In ultimul timp am asistat la o explozie a magazinelor on-line si pe piata din Romania. Magazinele on-line vand diferite produse sau...

Afaceri pe internet si Online Marketing

de Silviu Marian Banila
08 Ian 2015
N-o sa incepem cu o fraza banala, cum ar fi "in era internetului, totul este posibil". Atat timp cat detii cunostintele necesare, poti folosi...

Demareaza o afacere de social media marketing si poti aduce profit de acasa

de Andrioae Ruxandra
18 Iul 2014
Social media reprezinta un instrument de promovare pentru orice afacere, insa doar cateva dintre acestea stiu cum sa foloseasca social media, si asta...

Ai campanii de email marketing? 5 sfaturi care previn dezabonarile clientilor tai!

de Victor Oancea
19 Mar 2014
Clientii se dezaboneaza in mod clar atunci cand promisiunile noastre nu sunt respectate. Se vor dezabona si cu siguranta ca ne vor face si o reclama...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]