Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Motoarele de cautare: la ce folosesc?

de Cosmin Enescu 22 Oct. 2014 3147
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Specialistii spun ca Internetul fara motoare de cautare ar fi ca un labirint fara firul Ariadnei. Este absolut imposibil sa gasesti pe Internet informatiile pe care le doresti daca nu apelezi la un motor de cautare. Fara indoiala, stiti ca cele mai importante motoare de cautare din lume sunt www.google.com, www.yahoo.com si www.altavista.com.

Ce sunt motoarele de cautare si de ce sunt atat de importante? In peste 95% din cazuri, atunci cand cautati ceva pe Internet, nu aveti o adresa exacta, de genul www.ideideafaceri.ro. Este ca si cum ati incerca sa dati un telefon, dar nu aveti numarul exact. Ce faceti atunci? Apelati “informatiile“.

Pe Internet, intrati pe unul din cele peste 5.000 de motoare de cautare, dintre care aproximativ 150 sunt vitale (exemple, pe langa Google, Yahoo si Altavista, mai sunt www.hotsheet.com, www.lycos.com, www.hotbot.com, www.search.com, www.go.com etc.). Orice om informat stie ca, atunci cand lanseaza o pagina WEB, trebuie sa inscrie aceasta pagina la principalele motoare de cautare. Adica sa “informeze“ aceste “search engines“ de existenta unei noi pagini.

Motoarele de cautare inregistreaza informatia, o scriu in bazele lor de date si, atunci cand cineva intreaba, primeste prompt raspunsul. De exemplu: puteti sa va faceti cel mai frumos si interesant site de vanzare on-line a casetelor video. Veti face o oarecare publicitate acestui site dar, daca nu-l inscrieti la motoarele de cautare, ati muncit si ati cheltuit banii degeaba! Nimeni sau aproape nimeni nu va sti de existenta dumneavoastra.

Ce au atat de special aceste motoare de cautare? Raspunsul este simplu: posibilitatea cautarii informatiei dupa un cuvant-cheie sau dupa o fraza si pomovarea afacerilor. Unele motoare de cautare, gen www.altavista.com merg cu cautarea mult mai in profunzime, regasind un nume de produs sau, pur si simplu, un nume de persoana, in interiorul unei pagini WEB simple.

Majoritatea motoarelor de cautare si-au ordonat informatia pe categorii, cel mai bun exemplu in acest sens fiind www.yahoo.com. Adresele sunt ordonate pe domenii, subdomenii, subsubdomenii etc.

De asemenea, marile “search engines“ si-au deschis “filiale“ in principalele tari ale lumii unde Internetul a prins foarte bine. Veti descoperi, navigand, www.yahoo.fr (Yahoo France) sau www.altavista.it (Altavista Italia). Asadar, orice ati promova pe Internet, nu uitati de motoarele de cautare principale si nici de cele romanesti.


Tags: onlinemotoare de cautareinternetsearch enginesseopublicitategoogle

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Google va oferi conectivitate prin satelit pentru mai multe dispozitive

de Bianca Tila
15 Apr 2024
Google vrea sa monteze modemuri care suporta conexiunile prin satelit pe mai multe dintre viitoarele sale dispozitive, inclusiv seria de...

Google va inchide One VPN

de Bianca Tila
12 Apr 2024
Google One VPN se va inchide, in ciuda faptului ca promitea un nivel suplimentar de securitate utilizatorilor platitori. Compania a anuntat ca va...

Google ia in calcul noi modalitati de a creste profitul

de Bianca Tila
04 Apr 2024
Google ia in calcul punerea functiilor de inteligenta artificiala din motorul sau de cautare in spatele unui paywall. Compania nu a lansat pana la...

Google plateste site-uri pentru a utiliza instrumentele bazate pe AI

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Google a realizat parteneriate cu mai multi publisheri, pe care ii plateste pentru a utiliza un instrument de AI in vederea publicarii continutului...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]