Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul European a aprobat legea privind neutralitatea Internetului

de Marian Curelaru 09 Apr. 2014 2759
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Parlamentul European a votat pe 3 aprilie 2014, in favoarea unui text care consacra principiul neutralitatii Internetului din punct de vedere legislativ. Eurodeputatii au intarit revizuirea regulamentului propus de Comisia de telecomunicatii si Internet, votand in favoarea unei mai bune garantari a egalitatii de acces intre serviciile online si sfarsitul "roaming"-ului, informeaza site-ul Euractiv.

A fost necesar doar ceva mai mult de un semestru pentru ca Parlamentul European sa voteze modificarile privind telecomunicatiile si Internetul propuse in septembrie de catre Comisia Europeana. "Un record de rapiditate", in opinia lui Neelie Kroes, comisar pentru strategia digitala, aflat la originea proiectului legislativ.

Dispozitia far a pachetului legislativ este cea de abolire a termenului de cheltuieli legate de serviciile itinerante. O masura care va duce la evitarea facturilor telefonice  astronomice pentru abonatii care se deplaseaza in strainatate pana la 15 decembrie 2015, deci cu doua saptamani mai devreme decat se propusese in proiectul initial transmis de Comisie.

Beneficiu: Cresterea traficului transfrontalier
Aceste dispozitii vor fi in beneficiul consumatorilor, precum si al furnizorilor de telecom. Intr-adevar, reducerea veniturilor provocata de abandonarea tarifelor de roaming va fi larg compensata prin cresterea traficului transfrontalier, din momentul in care clientii vor realiza faptul ca riscul supracosturilor legate de apelurile telefonice si de navigarea pe Internet in timpul deplasarilor in strainatate a fost indepartat.
Neutralitatea Internetului garanteaza egalitatea tratamentului pentru toate fluxurile de date de pe Internet din partea furnizorilor de continut.

Problema neutralitatii retelei a devenit centrala atunci cand unii regulatori de telecomunicatii au acuzat furnizorii de acces la Internet, ca societatile de distributie prin cablu si de telecomunicatii, de incetinirea traficului catre anumite servicii, precum Skype, Spotify sau Youtube.

Motivele care duc la astfel de practici sunt multiple. Aparatorii neutralitatii Internetului acuza furnizorii de servicii Internet ca incetinesc accesul la servicii gratuite pentru a incuraja utilizarea de servicii cu plata. Conform lor, daca tendinta ar continua, Internetul ar fi in viitor mult diferit de ceea ce este in prezent: un mediu de libertate.

Alti furnizori de acces de prim plan vad in unele servicii gratuite, precum Skype, concurenti potentiali pentru serviciile lor extra Internet. Este evident ca afectarea functionalitatii serviciilor furnizate de Skype si de concurentii sai incurajeaza consumatorii sa se intoarca din nou spre telefonia traditionala.

Textul adoptat de Parlamentul European urmeaza sa fie discutat si supus aprobarii in Consiliul European. O data aprobat de Comisie, actul normativ va fi direct aplicabil in statele membre, fiind vorba de un Regulament.




Tags: legislatie europeananeutralitatea internetuluiroamingservicii online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]