Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pietele care au evoluat datorita tehnologiei si internetului

de Alexandra Popescu 22 Iul. 2014 3062
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani. Daca acum 10 ani chemarea unui taxi prin intermediul unei aplicatii pe telefon era de neconceput, iata ca in 2014 acest lucru este posibil, ba chiar infloritor. Pietele virtuale au schimbat modul in care oamenii fac afaceri si a creat noi oportunitati pentru start-up-uri pentru a ajunge companiile mari si bine stabilite. Liderii de afaceri nu isi pot permite sa ignore aceste oportunitati.

 
In 1995, eBay revolutiona prin piata de bunuri uilizate. Aparent peste noapte, oamenii care aruncau elementele nedorite le vindeau pe bani seriosi, iar pretul diferitelor marfuri a scazut, deoarece cumparatorii au avut o alternativa viabila.
 
In continuare sunt cateva industrii care au fost reinterpretate odata cu aparatia pietei virtuale:
 
1. Achizitie talent. Timp de decenii, vanatorii de capete si firmele mari de consultanta au controlat cele mai bune creiere ale lumii. Cele mai mari companii din America, si nu numai, (GE si Microsoft, de exemplu) au taiat intermediarii si au utilizat piata virtuala pentru a avea acces la talente. 
 
2. Transport personal. Uber si Lyft au schimbat transportul personal spontan, iar Bridj genereaza rute de transport in masa bazate pe cerere si oferta.
 
3. Rezervari vacante. Industria ospitaliera nu va fi niciodata complet transparenta, iar piata rezervarilor de vacante, camere si pensiuni a fost perturbata de Airbnb, HomeAway si Hostelworld, care permit utilizatorilor sa vizualizeze optiunile, sa compare preturile si sa citeasca comentariile.
 
In timp ce nicio industrie nu a ramas neatinsa, unele au fost mai lente in ceea ce priveste trecerea la piata virtuala transparenta:
 
1. Distributie alcool. Bevspot schimba modul in care marii comercianti de vin si bauturi spirtoase primesc produsele lor cu piata usor de utilizat, oferind preturi transparente si o livrare previzibila.
 
2. Strategii de consultanta high-end. Marketingul si designul de lucru sunt externalizate la profesionisti in piata virtuala. Nu exista niciun motiv pentru care firmele sa nu vrea sa externalizeze strategia de consultanta in viitor.
 
3. Spatii de birouri. Odata cu cresterea popularitatii spatiilor co-lucratorilor si muncii la distanta, exista o piata in crestere privind spatiile de birouri flexibile. In curand vei rezerva un loc de munca de pe smartphone la fel de usor ca o camera la hotel.
 
4. Programarea intalnirilor. StyleSeat a devenit OpenTable pentru programarile online hair-styling booking bazate pe disponibilitate, pret si recomandari. Pietele programarilor pot rasari in alte industrii.
 
Privind aceste piete care au crescut datorita virtualului, putem estima unde se vor situa multe firme si industrii in urmatorii ani. Internetul ofera transparenta si multe oportunitati, iar multe companii stiu sa profite din plin.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceritehnologieinternetafaceri onlineebayaplicatie telefon

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

eBay intra in Romania cu o platforma pentru IMM

de Bianca Tila
23 Mai 2023
eBay este unul dintre cei mai mari jucatori globali din comertul online. Compania intra in tara cu scopul de a crea o platforma prin intermediul...

Google: 60% din internet este dublicat

de Bianca Tila
28 Nov 2022
Mai mult de jumatate din site-urile care construiesc internetul mainstream sunt dubluri, potrivit Google. Acesta detine cel mai popular motor de...

Industria de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri

de Bianca Tila
25 Oct 2022
Industria dezvoltatoare de jocuri video din Romania si-a dublat cifra de afaceri din ultimii cinci ani. Comparativ cu 2020, acum s-a inregistrat o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]