Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a lansat raportul ?Top 25 indicatori de performanta pentru IT in 2010?

de Adela Simonescu 17 Sep. 2011 10405
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Raportul prezintă în detaliu Indicatori de Performanţă (KPIs) precum: “Eficiența eliminării defectelor”, “Respectarea calendarului în dezvoltarea software”, sau “Disponibilitatea rețelei de date”, alături de alte exemple populare în 2010. Utilizarea instrumentelor este esenţială pentru atingerea rezultatelor, iar Indicatorii Cheie de Performanţă (KPIs) sunt astăzi printre cele mai populare instrumente de management.

Un Indicator Cheie de Performanţă (Key Performance Indicator sau KPI) reprezintă o măsură specifică a performanţei unei organizaţii într-un anumit domeniu. Pentru a ilustra folosirea de KPIs în practică, smartKPIs.com a lansat în luna Martie a anului 2011 prima ediție a unei serii de rapoarte dedicate analizei celor mai vizitate exemple de KPIs la nivel de arii funcţionale și industrii.

Sutele de mii de vizite pe smartKPIs.com și miile de KPIs vizitați, marcați și evaluaţi de membrii acestei comunități online în 2010 au oferit un set bogat de date, care combinat cu o analiză a echipei editoriale, a pus bazele acestor rapoarte de cercetare. Suita de rapoarte, folosită în mii de organizaţii din peste 60 de ţări, este disponibilă acum și în Limba Română, în cadrul portalului IndicatoridePerformanta.ro.

Raportul Top 25 Indicatori de Performanţă pentru IT în 2010 prezintă 25 KPIs folosiți în departamentul de IT si disponibili in cadrul smartKPIs.com. Din cele peste 550 exemple de KPIs publicate în aria funcțională IT, au fost selectate și analizate în acest raport cele mai vizitate şi mai populare în rândul membrilor comunităţii online în anul 2010. Alaturi de descrierea detaliată a fiecărui KPI, raportul conține o serie de resurse utile in măsurarea performantei. Exemplele de KPIs provin din categorii precum Dezvoltarea aplicațiilor IT, Managementul rețelei IT, Securitate IT, Managementul serviciilor IT, Arhitectura organizațională și IT - Aspecte generale.

Unul din cele mai importante beneficii pe care le aduce acest raport este reprezentat de perspectiva oferită asupra modului de documentare a indicatorilor de performanţă.

Succesul în folosirea acestora este facilitat de selectarea numărului optim, gradul lor de aliniere cu obiectivele organizaţionale și documentarea detaliată pentru facilitarea înţelegerii și utilizării lor standardizate la nivel de companie. Exemplele de KPIs oferă o privire de ansamblu a folosirii lor în practică, formând o bază de pornire în procesul de selecție a indicatorilor specifici fiecărei organizaţii.

Colecţia în Limba Romană a Top  KPIs in 2010 conține 24 de rapoarte specifice departamentelor și industriilor, disponibile în format electronic la adresa www.IndicatoridePerformanta.ro.
Sursa:www.comunicatedepresa.ro


Tags: indicatori de performanta it 2010it 2010kpis

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]