Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 reguli ca sa fii mereu plin de inspiratie si creativitate!

de Maria Nicutar 04 Iun. 2013 3205
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu suntem intotdeauna plini de inspiratie si creativitate. Uneori, ai putea sa juri ca suntem toti trasi la indigo, cu aceleasi ganduri care merg in aceeasi directie. Si incerci sa te urnesti, incerci sa te misti intr-o directie in care sa poti face o diferenta. Uneori, nu este ziua ta norocoasa si mai bine te axezi pe munca de rutina.

Uneori, se intampla sa fii "in mana" si sa debordezi de idei geniale. Le notezi ca sa nu le uiti. Esti la dus, esti la bucatarie, abia te-ai trezit dupa un vis stupid si cauti o bucata de hartie undeva pe langa pat, sa notezi ideea.

Iata si cateva strategii de care sa va folositi pentru ca acele zile bune sa fie cat mai multe:

1. Muzica este esentiala.
Unii oameni gandesc in liniste deplina. Majoritatea au idei geniale cand gandesc intr-un ritm de tango, jazz sau soul! Alegeti melodii apartinand unor genuri diferite si lasati-va gandurile sa curga intr-un flux continuu!

2. Shift de pozitie. Nu va vom recomanda sa practicati yoga si sa stati in maini, ci sa schimbati "pozitia" din care priviti lucrurile. Sa spunem ca doriti sa scrieti un mesaj de promovare pentru un nou produs. Este un pachet de biscuiti din cereale organice si fara pic de zahar.

Va puneti in locul unui client ideal si credeti ca veti scrie mesajul perfect. De obicei, asa si este! Uneori, cand clientul ideal "nu vrea sa ne vorbeasca", este bine sa te pui in locul viitorilor tai competitori sau in locul unui client total dezinteresat de un astfel de produs.

Afla ce ar spune despre produs, de ce nu il intereseaza, ce obiectii ar avea de adus in discutie, pe ce strategii ar miza ca sa te scoata din joc ...

3. Invatati lucruri noi in fiecare zi. Nu trebuie sa va inscrieti la cursuri de japoneza sau sa mergeti la sesiuni de zumba. Puteti sa deschideti un website de tutoriale de limbi straine si sa vizionati un tutorial de aerobic online.

In pasi mici, cu energie minima, incercati ceva diferit in fiecare zi. Rutina este cea care ne ucide creativitatea, asa ca din rutina trebuie sa iesim cumva. Daca la munca lucrurile merg la fel ca si ieri, este timpul sa schimbam datele problemei!

4. Calatoriti si savurati totul! Consumati mancarurile traditionale, vizitati locuri noi, cititi o carte, cumparati suveniruri. Sunt lucruri micute, aparent nesemnificative. In realitate, ele dezlantuie o serie de furtuni informationale care, din inertie, ne atrag fortele inspirationale.

5. Abonati-va la reviste si publicatii de interes. Pastrati-va minim 30-45 de minute pentru a citi articolele care va intereseaza. Poate ca sunteti pasionat de gatit, de gradinarit, de fitness sau de bricolaj. Stati in stransa legatura cu pasiunile dvs si veti vedea ca veti avea mereu o minte deschisa.

La polul opus, mintea se inchide atunci cand o hranim cu tot felul de lucruri negative, stiri, filme, barfa, cand ne plangem sau cand suntem in preajma unui om toxic. In timp, creativitatea ne va vizita din ce in ce mai rar!

Sa aveti succes si creativitate de top!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: inspiratiecreativitateinspriatie si creativitate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]