Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce stie Warren Buffett si tu nu? 12 citate celebre exceptionale!

de Ilinca Dobrescu 15 Aug. 2013 11577
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Warren Buffett te poate invata mai mult decat iti poti imagina, in special atunci cand discutam despre afaceri si investitii, insa nu numai. Invatamintele sale pot fi adaptate si pentru succes in viata personala.

Iata cateva citate celebre care va vor oferi motivatie, inspiratie si un pic din intelepciunea celui mai puternic investitor din lume:

“Incerc sa cumpar actiuni ale unor companii atat de minunate, incat si un idiot le-ar putea conduce. Mai devreme sau mai tarziu, un idiot chiar va ajunge sa le conduca...”.

“Piata bursiera este un joc fara invingatori. Nu trebuie sa te lasi sedus de orice oportunitate intalnesti. Poti astepta o calmare a situatiei. Cand esti investitor, “fanii” tai te vor incuraja de pe margine sa reincepi investitiile."

“O actiune nu reprezinta o achizitie inteligenta doar pentru ca este nepopulara. O abordare contrara este la fel de stupida ca una “de turma”. Trebuie sa gandim, nu sa ghicim. Din nefericire, observatia lui Bertrand Russell privind viata in general se aplica si in domeniul financiar: Cei mai multi barbati prefera sa moara decat sa gandeasca. Si cei mai multi chiar mor”.

“Cel mai bun lucru in lumea investitiilor este atunci cand o companie mare se afla in impas. Vrem sa le cumparam cand sunt vulnerabile”.

“Pentru a investi cu succes, nu trebuie sa cunosti teoriile complicate despre afaceri. De fapt, ar fi mai bine sa le ignori, lucru care nu va fi pe placul scolilor de business, evident, ale caror cursuri sunt dominate de teorie. In viziunea noastra, studentii la Economie trebuie sa invete doua discipline - “Cum sa iti valorifici afacerea” si “Cum sa abordezi preturile pietei”.

“Afli cine inoata fara haine doar dupa ce trece valul”.

“Investitorii ar trebui sa stie ca nerabdarea si cheltuielile reprezinta cei mai mari dusmani. Fii lacom cand altii se tem. Profita de ocazie”.


sursa foto: www.businessinsider.com




Tags: warren buffett citate celebrecitate warren buffettinvestitii warren buffett

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]