Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care moneda e mai sigura pentru economisire?

de Maria Nicutar 26 Mai. 2012 10391
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Moneda nationala s-a depreciat puternic in ultima luna si multi romani cauta o moneda cat mai sigura pentru economisire. Conform datelor bancii nationale, depozitele in lei ale romanilor au crescut cu 1,1% in luna aprilie fata de luna martie si cu 15,4% fata de luna aprilie 2011.

De asemenea, si plasamentele in valuta au crescut, in cazul persoanelor fizice au crescut cu 1,1% in luna aprilie fata de luna martie si cu 8,6% fata de luna aprilie 2011.

"Cred ca este recomandabil, avand in vedere faptul ca este o perioada de criza si de foarte mare incertitudine la nivel international, sa existe un portofoliu diversificat de depozite, atat in lei, cat si in euro, dolari si chiar in CHF. Ne-au crescut destul de mult depozitele persoanelor fizice in CHF, deoarece, chiar daca nu sunt randamente bune, este o moneda sigura, iar clientii incep sa se orienteze mai mult dupa monede sigure", a informat Melania Hancila, economista pentru Volksbank, pentru Ziare.com.

De asemenea, Melania Hancila mai subliniaza ca este foarte greu de apreciat mersul cursului de schimb si ca una dintre cele mai bune optiuni sta in diversificare. "In general, cand ai nevoie de lichiditati, poti apela la acelea care sunt avantajoase in momentul respectiv. Deoarece climatul e foarte incert, este cel mai bine sa fii pregatit pentru orice situatie", a explicat economistul Volksbank pentru Ziare.com.


Tags: moneda siguramoneda economisireeconomisire dolarilichiditati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]