Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cursuri de responsabil cu gestionarea deseurilor. Numirea unui responsabil de deseuri - o obligatie a agentilor economici

de Marinache Horia Cristian 07 Iul. 2015 10825
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii sau producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri "au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane".

Aveti o afacere in care rezulta uleiuri uzate, baterii si acumulatori uzati, deseuri de echipamente electrice si electronice, deseuri periculoase etc.? Este obligariu sa numiti un responsabil de deseuri.

Dar, conform alin. 4 din legea mentionata „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Nedesemnarea unei persoane conform. art. 22 alin. 3, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!

Unde poti face un curs de responsabil cu gestionarea deseurilor?

Curs de specialitate obligatoriu pentru persoanele desemnate sa gestioneze deseurile conform Legii 211/2011, puteti urma la Top Quality Management ( www.cursuriautorizate.ro)

Scopul cursului il reprezinta instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei/ institutiei si deci a indeplinirii obligatiilor legale in vigoare in domeniul gestionarii deseurilor.

La finalul cursurilor, se va sustine examen in urma caruia se va elibera certificat de absolvire.

Tematica cursului:
– Prezentarea legislatiei in domeniu;
– Identificarea, caracterizarea si codificarea deseurilor, intocmirea si pastrarea evidentei deseurilor;
– Gestionarea deseurilor si, in special, a anumitor categorii reglementate prin acte normative speciale: uleiurile uzate, bateriile si acumulatorii uzati, deseurile de echipamente electrice si electronice, deseurilor periculoase, etc.;
– Gestionarea ambalajelor si deseurilor de ambalaje;
- Valorificarea, monitorizarea si raportarea deseurilor. Evitarea sanctiunilor.
– Studii de caz.

Pentru inscriere este necesara o copie a actului de identitate si dovada de absolvirea a studiilor medii. Inscrierea se face in limita locurilor disponibile prin primirea de catre organizatori a Formularului de inscriere pe care il gasiti pe site-ul: www.cursuriautorizate.ro.


Tags: cursuriresponsabil de deseurideseuriafaceregestionarea deseurilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]