Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri interzise pentru oamenii care cauta fericirea!

de Adela Simonescu 21 Mar. 2013 2946
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fericirea se invata la fel cum procedam si cu matematica sau cu istoria. Si fiindca se poate invata foarte usor, secretul este sa exersam cat mai mult si mai ales, sa pornim de jos, cu pasi mici. Si asta pentru ca totul se invata prin mici "gesturi", prin mici actiuni care contribuie la scopul final: o viata implinita!

Iata si care sunt recomandarile lui Jeff Haden, pentru INC, cu privire la cele 10 lucruri interzise daca vrei sa fii fericit:

1. Nu mai da vina pe nimeni.
Oamenii comit greseli. Angajatii nu se ridica la standardele noastre. Furnizorii nu livreaza la timp. Partenerii de afaceri ne dezamagesc si chiar ne fura afacerile! Solutia este sa nu dai vina pe nimeni. Poate ca nu ai recrutat candidatii potriviti, poate ca ceri prea mult, poate ca nu ai oferit destule informatii sau training de calitate samd.

2. Nu mai incerca sa impresionezi pe nimeni. Concentreaza-te pe munca ta si pe rezultatele obtinute. Nu conteaza cat de bine esti imbracat sau ce masina tare ai, daca ai ultima natie de genti sau daca ai un ceas care costa cat o mica garsoniera in Bucuresti. Nu te mai concentra pe aceste superficialitati.

3. Nu te mai agata de ce stii tu atunci cand esti nesigur pe tine. Infrunta-ti temerile.

4. Nu mai intrerupe oamenii. Invata sa asculti si vei vedea ca orice conversatie se poate transforma intr-una extrem de utila, care sa iti ofere informatii valoroase, nu doar vorbaraie de duzina.

5. Nu te mai plange. Cu totii avem probleme dar asta nu inseamna ca trebuie sa le aducem la locul de munca sau sa le varsam asupra prietenilor si rudelor.

6. Nu mai incerca sa controlezi pe nimeni. Concentreaza-te pe propria ta persoana. Castiga controlul asupra propriei tale persoane si executa-ti viziunea.

7. Nu mai critica! Daca vrei sa faci ceva bun, atunci ofera solutii si recomandari, instruieste!

8. Nu mai tine predici. Chiar daca te simti intelept, haideti sa terminam cu acele discutii izvorate din putul intelepciunii.

9. Nu mai trai in trecut, chiar daca trecutul este valoros. Ne ofera informatii pe care sa le folosim azi si in viitor. Dar nu sta prea mult in locurile in care te aflai acum cativa ani. Invata din greselile comise de tine si de cei din jur.

10. Nu mai trai intr-o stare de frica. Greseli sunt la tot pasul, probleme sunt pretutindeni, riscuri sunt in orice facem. Lasa teama deoparte si traieste-ti viata!

sursa foto:www.sxc.hu


Tags: fericireviata implinitafericirea se invata

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]