Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lectii de business de la Donald Trump

de Florin Amariei 03 Dec. 2020 6371
3.44 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand cauti surse de inspiratie, poti cu siguranta sa te opresti la Donald Trump. Pe langa faptul ca si-a gasit succesul in afaceri, americanul a reusit s-ajunga si presedintele tarii sale.

1. Pasiune, pasiune, pasiune „Fara pasiune nu ai energie, fara energie nu ai nimic.” – Donald Trump Nu este nimic mai neplacut decat sa te simti prins in capcana unei munci pe care o urasti. Vei dedica multe ore si vei depasi multe probleme daca vrei sa ai succes. Nu vei reusi niciodata daca nu-ti place ce faci. Nu lucra doar pentru bani. Gaseste ceva care iti place sa-l faci si pentru care te trezesti dimineata cu placere. Daca vrei sa faci lucruri mari in viata, trebuie sa ai entuziasm si pasiune. Indiferent ce faci, fa-o cu pasiune si vei fi remarcat de persoanele potrivite.

2. Nu pierde mingea din ochi „In 1990 ma aflam intr-o incurcatura profunda. Crezusem ceea ce scrisese Business Week despre mine „Tot ce atinge se preface in aur”.  Mi-am spus, „Au dreptate. Sunt cel mai mare.” A fost o mare greseala, deoarece atunci cand incepi sa te duci acasa mai devreme; crezi ca nu trebuie sa muncesti si crezi ca este usor sa faci bani. Cand s-au prabusit pietele nu am fost pregatit. Timp de mai multi ani am castigat mai multi bani de pe urma pietelor proaste decat de pe urma pietelor bune – intotdeauna. De aceasta data nu eram concentrat. Eram ca un luptator care castiga toate meciurile. Dupa o vreme nu mai ia luptele la fel de serios, nu se concentreaza si nu se mai antreneaza la fel de asiduu, pentru ca isi imagineaza ca o sa castige. Pe urma brusc se trezeste cu suturi in fund.” Donald Trump, Bill Zanker – Gandeste bine si in stil mare Pastreaza-ti concentrarea si nu uita care iti sunt obiectivele. Fa-ti un plan si tine-te de el, iar cand obtii succesul ramai concentrat. Daca te culci pe lauri, esti terminat.

3. Gandeste in stil mare. Daca vrei sa ajungi departe nu fii timid: stabileste-ti scopuri mari. James Russell Lowell spunea „Cand creezi ceva, cel mai greu este sa incepi. Nu este mai usor sa cresti un fir de iarba decat un stejar„. Dintr-o multime de puncte de vedere, este mai simplu sa faci lucrurile la scara mare. Este mai usor sa construiesti un zgarie nori in Manhattan decat sa cumperi un bungalou in Bronx. In primul rand ai nevoie cam de tot atata timp ca sa inchei si o afacere mare, si una mica. Vei avea de suferit tot atata stres si batai de cap. Este mai usor sa finantezi o afacere mare. Bancherii prefera mai curand sa imprumute bani pentru un proiect mare decat pentru unul mic. Se simt mai in siguranta sa investeasca intr-o cladire mare si prestigioasa decat intr-o casa darapanata dintr-un cartier prost. Daca ai succes cu proiectul mare, te afli in pozitia de a castiga cu mult mai multi bani.

4. Absoarbe cat mai multe cunostinte, astfel incat sa fii cel mai bun in domeniul tau. Formeaza-ti obiceiul de a invata si acumula mereu informatii noi. Foloseste ce ai invatat si devino cel mai bun in ceea ce faci. Donald Trump a declarat ca obisnuieste sa se trezeasca dimineata foarte devreme si sa isi dedice primele ore ale zilei studiului. Obisnuieste sa citeasca toate stirile financiare si din domeniile de interes pentru a fi mereu la zi cu tot ce i-ar putea influenta afacerile. Cea mai buna cale de a invata este studierea succeselor si esecurilor din industria ta. Donald Trump – Nu renunta niciodata

5. Nu accepta sa ti se raspunda nu. Daca vrei sa ai succes trebuie sa te obisnuiesti sa auzi de multe ori nu si sa inveti sa-l ignori. Cand erai copil parintii iti spuneau sa nu faci asta, profesorii iti spuneau nu, cei mari iti spuneau si ei nu. Iar tu trebuia sa ii asculti, pentru ca erai copil. Majoritatea adultilor continua sa asculte de nu mult timp dupa ce nu mai sunt copii. Refuza sa accepti pe nu. Concentreaza-te pe solutii, nu pe probleme. Nu permite ca un nu al altcuiva sa -ti opreasca planurile.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: citate donald trumpafaceri trumptrump business

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.44 din 5 - 17 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]