Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 sfaturi pentru imbunatatirea aspectului fizic de antreprenor

de Alexandra Popescu 17 Dec. 2015 7712
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Haina nu il face pe om? Poate, dar este demonstrat ca ea conteza foarte mult, mai ales daca esti om de afaceri. Propria imagine nu trebuie subestimata niciodata.

Parerile sunt impartite, Mark Twain este de parere ca: "Hainele il fac pe om. Oamenii goi au avut o mica sau chiar deloc influenta asupra societatii".

Ca om de afaceri, atitudinea si vestimentatia trebuie sa inspire profesionalism, seriozitate, respect, ea facand diferenta. Nu ai vrea ca vestimentatia negljenta sa transmita mesaje de genul: confortul si modul in care ma imbrac sunt mai importante decat clientii, investitorii, partenerii sau angajatii.

Pentru a fi perceput cum se cuvine si a avea succes in afacere, conteaza cum te imbraci si cum te ingrijesti. Iata 7 sfaturi cu privire la modul in care sa iti proiectezi o imagine de profesionist la locul de munca!

1. Hainele si incaltamintea nu trebuie sa fie neaparat in pas cu moda, dar trebuie sa fie intr-o stare buna si cu un aspect placut. Du-le regulat la curatatorii, croitorii, sa nu fie in niciun caz sifonate sau rupte.  

2. Preintampina cutele si nasturii lipsa.
Verifica in mod regulat hainele imediat dupa ce le porti. Daca exista vreun nasture lipsa, coase-l imediat, pentru ca poti uita de el.

3. Fii atent la unghii.
Mainile sunt cartea de vizita a oricarui om. De aceea, unghiile trebuie sa fie mereu ingrijite, iar in cazul femeilor acestea nu trebuie sa fie prea incarcate, pentru ca vor atrage atentia asupra lor si nu asupra a ceea ce spun. In plus, unghiile reprezinta un indicator pentru faptul ca iti place sa acorzi atentie detaliilor muncii tale.

4. Nu te zgarci la pantofi.
Esti om de afaceri, iei contact cu multi oameni, asa ca nu te zgarci sa porti o singura pereche de pantofi sau sa nu ii ingrijesti. Acestia trebuie tot timpul lustruiti, curatati sau reparati, pentru ca se pot uza usor. In cazul femeilor, fiti atente mereu la flecul tocului, dar si la lungimea lui. Acesta, pentru a transmite un aer formal, trebuie sa aiba maximum 7 cm.

5. Acorda atentie accesoriilor. Investeste in calitate, in accesorii utile.
Un stilou frumos si elegant, o servieta pe masura, un portofoliu de calitate, un carnetel acoperit cu piele sau o tableta fac diferenta.

6. Pastreaza un sacou la indemana.
Ori de cate ori porti un sacou arata ca esti inarmat pentru afaceri. Pastreaza-l la indemana, in cuierul de la birou sau pe un umeras in masina, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de el la o conferinta sau la o intalnire neasteptata.

7. Imbraca-te pentru confortul clientilor, nu al tau.
Evita hainele care sunt prea scurte, prea stramte, prea largi. Daca nu esti sigur ca trebuie sa porti acel lucru, nu o face. Trebuie sa fii cu un pas inantea asteptarilor clientului.




Tags: om de afaceriafaceriantreprenorhainepropria imagineafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]