Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Abilitati si competente transferabile pentru obtinerea performantei in afaceri

de Marinache Horia Cristian 16 Iul. 2015 4754
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Studiile asupra interferentei muncii cu viata privata atrag atentia asupra unui aspect foarte important, si anume ca abilitatile si competentele sunt transferabile.

O abilitate exersata in mediul muncii cum ar fi, de exemplu, managementul conflictelor este o buna resursa in familie sau in viata privata, si invers. Abilitatile exersate si invatate in viata privata sunt resurse pentru cresterea performantei in munca.

Capacitatea de luare a deciziilor, relationare interpersonala, managementul propriului comportament, autocontrolul emotional, managementul situatiilor de criza sunt abilitati care, exersate si aplicate in mai multe contexte, faciliteaza dezvoltarea lor optima.

Sentimentul de autoeficacitate, increderea in propriile abilitati dintr-un domeniu, familie sau munca, are consecinte pozitive asupra celuilalt domeniu. Mai mult, exersarea asumarii de riscuri in mediul privat influenteaza in mod pozitiv asumarea de riscuri in mediul profesional.

Cu cat un manager isi asuma mai multe riscuri in viata privata cu atat va manifesta acest comportament si in mediul profesional. Companiile care ofera training pentru dezvoltarea unor abilitati cum ar fi managementul comportamental au de castigat.

Dezvoltarea acestor abilitati imbunatatesc semnificativ probabilitatea cresterii performantei in munca si in acelasi timp ajuta angajatul sa isi gestioneze mai eficient viata privata.

Toate acestea duc la reducerea semnificativa a unor surse de stres si conflict, care ar putea influenta negativ performanta in munca.

Politicile privind echilibrul dintre viata profesionala si viata privata aduc beneficii prin mai multe mecanisme.

Un mecanism este cel al reducerii stresului datorat conflictului cariera – viata privata care influenteaza performanta in munca. Un alt mecanism este cel al resurselor transferabile.

Astfel, munca si viata privata ofera individului resurse care pot fi utilizate atat pentru imbunatatirea performantelor profesionale, cat si pentru cresterea calitatii vietii in toate celelalte domenii.






Tags: performantamuncamanagementabilitatiechilibru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Managementul operatiunilor. Planificarea activitatii zilnice in afaceri

de Idei de afaceri
07 Nov 2023
Desi ar putea parea simplu la prima vedere, intregul proces de furnizare a unui serviciu sau de fabricare a unui produs poate deveni atat de complex...

Care este procedura de solutionare a conflictelor de munca?

de Idei de afaceri
26 Dec 2022
Functiile de conducere in companii, indiferent de dimensiuni, includ responsabilitati atat cu munca in sine, cat si cu angajatii. Comportamentul unui...

4 lectii de management pe care oricine trebuie sa le stie

de Florin Amariei
25 Feb 2020
Aceste 4 lectii de management sunt construite in asa fel incat sa zambesti cand le citesti, insa iti vor oferi si o perspectiva noua asupra unor...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]