Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum trebuie sa procedezi cu persoanele toxice

de Alexandra Popescu 17 Apr. 2014 4186
3.7 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa lucrezi cu oamenii este cel mai dificil lucru. Unii dintre acestia pot fi respingatori, suparati, nu te asculta, vor sa faca ceea ce vor, cred ca tot li se cuvine. Desigur, vorbim despre o anumita categorie de oameni. Psihologii spun ca este simplu sa manipulezi aceasta categorie. De multe ori ne intrebam cum, pentru ca ne scot din minti si ne fac sa ne comportam asa cum nu ne-am dori. Practic, scot tot ce-i mai rau din noi, pentru ca ei sa iasa in castig. Asta, cred, le este scopul pe acest pamant.

 
Este intersant cum acesti oameni pot fi manipulati atat de usor, mai ales cand le gasesti acel punct sesnsibil care ii transforma in niste mielusei. In cele ce urmeaza avem cateva sfaturi legate de cum sa va comportati cu astfel de oameni toxici.
 
Nu te astepta sa nu fie dificil. Ba din contra! Lucrezi cu oameni dificili, nu? Asa ca, atunci cand identifici o astfel de persoana, pregateste-te in asa fel incat sa nu fi orbit de atacurile si de actiunile lor, iar apoi creaza o distanta emotionala.
 
Spune-ti tie ca aici veti ajunge tot timpul. Acesti oameni sunt atat de “speciali” incat, cum am mai spus, scot ce-I mai rau din tine. Cand vad ca ceva nu le iese asa cum isi doresc, te imping pe tine catre manie si exasperare si te fac sa nu mai gandesti normal. De fapt, acesti oameni ne proavoaca deoarece ei ascund ceva. De cele mai multe ori mascheaza incompetenta lor si lipsa de capacitate sau ceva care trebuiau sa faca si nu au facut. Prin provocare, acestia incerca sa distraga atentia de la persoana lor si de la ceea ce nu au facut.
 
Lasa-i sa termine de vorbit. Daca ii intrerupi, automat vor obtine ce si-au dorit, adica scandal si expunerea furiei tale intr-un mod neplacut. In astfel de momente trebuie sa fii cat se poate de calm, chiar daca iti vine sa ii strangi de gat. Sunt cateva metode prin care ii poti calma sipe ei, pentru ca atunci cand vad ca nu reactionezi asa cum si-ar fi dorit, se pierd.
 
Le poti spune sa repete pe un ton mai calm pentru ca nu ai inteles ce a vrut sa spuna sau sa faci o pauza, sa te uiti ciudat la ei si sa exclami “Huh?”, in semn ca din toata agitatia lor nu ai inteles, de fapt, nimic. In cazul in care folosesc un limbaj hiperbolic, ii poti intreba daca ei cred ceea ce spun si ii vei bloca imediat. O alta tehnica sa il faci sa se lase moale si sa-l intrebi daca a patit ceva, ca pare suparat sau cine stie cum, si ai vrea sa stii care este motivul. Totul intr-un ton calm, pentru cail vei manipula imediat.
 
Cel mai bine este ca aceste persoane sa fie eliminate din viata ta si din afacerea ta. Te vor face sa nu gandesti limpede. Ca antreprenor, nu trebuie sa te concentrezi pe “pleava” societatii, ci pe obiectivele tale si pe oamenii care te fac sa cresti intr-un mod bun si pasnic. Persoanele toxice nu au ce cauta in viata ta.
 



Tags: afacerepersoane toxicecum sa lucrezi cu oameni dificili

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.7 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

Vreau sa-mi dezvolt afacerea. Cum o pot face?

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Indiferent ca vorbim despre o firma mare sau o intreprindere familiala, orice afacere ajunge intr-un punct in care trebuie sa se dezvolte....

Cum imi protejez afacerea si produsele de concurenta?

de Idei de afaceri
13 Oct 2022
Concurenta este definita ca o confruntare intre agentii economici pentru castigarea si conservarea clientelei, in scopul sporirii volumului de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]