Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este important sa invatam copiii despre antreprenoriat?

de Alexandra Popescu 03 Iun. 2014 2546
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru multi oameni afacerile sunt destinate barbatilor, ei fiind cei care sunt vazuti in fruntea unei companii de succes. Dar de cele mai multe ori, in spatele unui barbat puternic sta o femeie si mai puternica. Ce ar fi daca aceasta femeie puternica ar iesi in fata si ar fi in fruntea unei companii?

 
Unele femei sunt mai rezervate in ceea ce priveste conducerea unei afaceri. Ele pot fi mai firave, mai sensibile si nu se pot compara cu duritatea si impunerea unui barbat. Dar aceasta gandire trebuie sa dispara, chiar de la o varsta frageda. De cele mai multe ori, tatii sunt cei care ofera sfaturile de "conducere", iar multe fete nu au crescut cu ideea de a-si dori sa detina o afacere.
 
Creativitatea si dorinta de a conduce o afacere trebuie insuflate inca din copilarie, iar in continuare va prezentam motivele pentru care este important ca fetele si copii, in general, sa invete despre antreprenoriat.
 
1. Schimbarea vine printr-o actiune reala. Tram intr-o era de "activism lenes". In timp ce postezi o plangere pe Facebook sau folosesti un hashtag in social media creeaza un grad de constientizare, dar astfel de activitati nu inlocuiesc o actiune reala. Este important sa inveti copiii despre antreprenoriat , astfel incat acestia trec prin viata si vad golurile, nedreptatile si lucrurile care pot fi facute mai bine si isi asuma responsabilitatea de a face modificari. Trebuie sa incepi prin insuflarea copiilor a increderii de a transforma ideile in afaceri si programe reale.
 
2. Antreprenoriatul preda abilitati de viata. Nu toti vor creste cu dorinta de a detine o afacere, iar acest lucru nu este unul rau. Dar este important pentru fete sa invete elementele de baza ale unei afaceri, deoarece acestea vor ridica abilitati de viata care pot fi utile intr-o varietate de situatii. Asumarea riscurilor este un lucru mare. Pentru a fi antreprenor, trebuie sa fii confortabil in luarea masurilor. Un studiu arata ca femeile isi asuma mai putine riscuri decat barbatii. In schimb, copiii pot invata abilitati utile cum ar fi creativitatea, care se ocupa cu esecul si rezolvarea problemelor.
 
3. Pornind de la o varsta frageda, fetele simt ca ele trebuie sa decida intre cariera si viata personala. Societatea este in schimbare, iar generatia de dinainte de 1989 inca mai are gandirea aceea ca barbatul trebuie sa munceasca, iar femeia trebuie sa creasca copii. Fetele trebuie sa invete ca poate fi normal sa aiba atat o cariera, cat si o viata personala, atat timp cat asta vor.
 
4. Femeile lovesc cu piciorul afacerile. Statisticile spun ca femeile sunt foarte bune la afaceri, insa ele nu sunt incurajate destul in aceasta privinta. Pentru a demonstra ca statisticile nu mint, cercetarile recent efectuate de Vivek Wadhwa si Lesa Mitchell au constatat ca afacerile tech conduse de femei obtin un profit cu 35% mai mare a investitiei. Daca am invata femeile mai multe despre afaceri de la o varsta mai frageda, atunci ne-ar fi mult mai bine. 
 


Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatfemei antreprenorafaceri de successfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]