Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvoltarea initiativei intreprenoriale - propusa a fi introdusa in invatamantul gimnazial din Romania

de Marinache Paula 17 Feb. 2016 7755
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Consiliul National al Intreprinderilor Private mici si Mijlocii din Romania - CNIPMMR solicita ca programa pentru invatamantul gimnazial sa fie orientata spre dezvoltarea initiativei intreprenoriale.

Ramura relativ tanara a managementului, si anume managementul intreprenorial este inca in curs de cristalizare, insa se doreste din ce in ce mai conditionat pentru performantele IMM-urilor.

Referitor la cele trei variante ale Planului-cadru pentru invatamantul gimnazial din Romania, lansate in dezbatere publica de Ministerul Educatiei, CNIPMMR solicita orientarea Planului-cadru final si spre dezvoltarea initiativelor intreprenoriale.

In acest scop, CNIPMMR propune introducerea unei discipline obligatorii - „Educatie intreprenoriala”, in modulul III - Om si societate.

Aceasta disciplina trebuie sa aiba in vedere spiritul intreprenorial in completitudinea lui, adica in contextul societatii in general, nu numai in mediul de afaceri.

Educatia intreprenoriala trebuie sa fie focalizata asupra dezvoltarii spiritului de initiativa si a creativitatii in toate domeniile, asupra initierii, demararii si finalizarii de actiuni personale si in echipa, care sa genereze performante individuale, organizationale si sociale.

Educatia intreprenoriala, proiectata si implementata profesionist, genereaza la fiecare persoana formarea de competente necesare pe tot parcursul vietii, asigura dezvoltarea individuala si mult mai multe posibilitati de afirmare in cariera si de realizare individuala si sociala.

Educatia intreprenoriala va contribui in mod direct la cresterea capacitatii tinerilor de a se integra in societate si va diminua abandonul scolar, fenomenele civice negative si somajul. in cadrul acestei discipline se vor putea integra intr-o abordare pragmatica - formarea si dezvoltarea de comportamente active si de capacitati inovationale si actionale intense – si elementele esentiale ale educatiei interculturale, educatiei pentru drepturile copilului si educatiei pentru cetatenie democratica.

Disciplina Educatie intreprenoriala trebuie sa fie o disciplina care sa se regaseasca pe intreg parcursul invatamantului gimnazial, care sa determine o schimbare de fond a proceselor educationale in sensul adecvarii la necesitatile si cerintele actuale ale pietei muncii, ale societatii moderne si ale evolutiilor internationale.

Valoarea investitiei in spiritul intreprinzator in Romania = 22 de milioane de romani + 22 de milioane de idei + 22 de milioane de actiuni, care genereaza dezvoltare si bunastare.

Concluziile au fost discutate in cadrul conferintei de presa organizata in data de 16 februarie 2016 de Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania  la care au au participat Prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu, Presedinte CNIPMMR, Dl. Liviu Rogojinaru Vicepresedinte, Dna. Sebahat Kaya si Dra. Ana Bontea, Director Dep. Juridic si Dialog Social.

Sursa: Comunicat de presa CNIPMMR



Tags: intreprenorialeducatie intreprenorialamanagement intreprenorialcnipmmr

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]