Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legile de aur ale unui antreprenor de cursa lunga!

de Adela Simonescu 26 Iul. 2013 2631
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu toti suntem de asa natura incat sa ramanem in cadrul unui proiect, legati de o afacere, intr-o relatie de cursa lunga! Unii sunt genul de persoane care "migreaza" des si fac lucrurile in fuga, in viteza maxima. Nu dau atentie detaliilor si nici nu se gandesc sa investeasca prea mult intr-un singur proiect. Sunt persoane care prefera one-shot-deal-urile si nu cursele lungi.

Pentru antreprenorii de cursa lunga, beneficiile sunt uriase. Si aici nu trebuie sa stam prea mult timp de ganduri. Putem sa privim catre oameni de succes, precum Warren Buffett si Richard Branson, Tony Robbins si Oprah Winfrey, J.K. Rowling si nu numai. Ce au ei in comun? Lucreaza in cadrul unui proiect timp indelungat. Nu cauta oportunitati de afaceri din care sa extraga ceva profit si apoi sa le abandoneze. Cauta sa atraga de partea lor afaceri si proiecte cu potential, le cresc si le dezvolta in timp.

In esenta, acestia oameni de afaceri de cursa lunga sunt asemenea unor constructori. Construiesc si acest lucru se prea poate sa le fi intrat in sange.

Iata si care sunt legile de aur pentru un antreprenor de cursa lunga:

1. Nu se pierde nimic.
Totul se transforma si totul genereaza energie in cele din urma. Antreprenorii de cursa lunga prefera sa priveasca orice oportunitate, orice proiect, orice angajat ca pe surse potentiale de valoare. Se poate ca acum sa nu ofere rezultatele dorite, insa cu mici ajustari, ele vor putea!

2. Nimic nu se castiga ca la loterie! Niciun ban nu este castigat pentru stat degeaba nici nimeni nu are timp sa creada in noroc, soarta, sanse, miracole samd. Totul este doar munca, munca si iar munca!

In mare, antreprenorii de cursa lunga sunt inzestrati cu anumite abilitati si responsabilitati care ii fac sa fie extrem de rezistenti la stres si gata sa depuna un numar imens de ore de munca pentru ca obiectivele lor sa fie atinse!

Desigur, nu este o abilitate pe care o au din nastere, ci o abilitate care se cizeleaza si se formeaza in timp, prin exercitiu, in speta, prin munca!

3. Viata este plina de responsabilitati si riscuri pe care trebuie sa ni le asumam. Afaceristii de cursa lunga nu cred ca ceva anume li se cuvine doar pentru ca isi doresc foarte mult. Totul se castiga in momentul in care iti asumi o anumita responsabilitate.

Acestia stiu si faptul ca viata este plina de riscuri, insa solutia nu este sa ne ascundem intr-o pestera, de teama lor. Solutia este sa le infruntam.

4. Antreprenorii de cursa lunga mai au o lege de aur. Nu te teme de greseli si esecuri! Orice greseala te poate invata ceva cu adevarat valoros. Trebuie doar sa realizezi de ce ai gresit, unde ai pierdut, ce puteai face diferit si ce regula sa mai adaugi in lista ta de legi de aur!

5. Nu in ultimul rand, o alta lege de aur a afaceristilor de cursa lunga este cea referitoare la importanta viziunii. Nu poti sa construiesti o adevarat imperiu decat daca ai viziune clara, o serie de perspective din care sa iti privesti proiectul pentru ca fiecare detaliu sa fie bine pus la punct si determinare sa iti urmezi viziunea!

Asa ca in timp, incercam sa ne folosim de viziune pentru conducerea si realizarea oricarui proiect de care ne vom ocupa. Vom intelege unde ne pozitionam si unde ne dorim sa ajungem. Vom realiza adevarate harti care sa ne ghideze din aproape in aproape, pana la succes!


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceriafaceristiantreprenorileaderileadership

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]