Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri interzise pentru o viata profesionala de succes deplin!

de Victor Oancea 10 Apr. 2013 2681
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata profesionala este mai mult decat importanta, fie ca suntem afaceristi, fie ca suntem carieristi. Conteaza extrem de mult sa avem succes si acasa si la birou si suntem gata sa investim foarte multe resurse pentru ca acest lucru sa se intample.

In principiu, exista reguli si para-reguli de care tinem cont, sfaturi, trucuri si tehnici, metode si strategii care sa ne ajute sa detinem o viata profesionala implinita, cat se poate de prospera.

Iata inca 8 lucruri interzise pentru cei care vor succes deplin in viata lor profesionala si pentru cei care vor sa dea un exemplu memorabil celor din jur:

1. Nu iti verifica telefonul in timp ce discuti cu cineva.
Atunci cand lasi un om sa vorbeasca in timp ce tu iti controlezi mesajele de pe telefon dai dovada ca cel din fata ta nu conteaza absolut deloc pentru tine.

2. Multitasking in timpul unei sedinte. Foarte putini sunt cei care privesc sedintele cu seriozitate maxima. Majoritatea participantilor incearca sa rezolve diverse sarcini in timpul sedintei: controleaza mail-uri, fac liste de piata, cerceteaza costumul sefei samd. Ofera atentie subiectelor discutate si vei realiza cat de multe lucruri poti afla.

3. Iti irosesti timpul si energia pentru a te gandi la oameni lipsiti de importanta pentru tine. Nimic nu reprezinta o risipa mai mare de timp si energie decat sa stai sa te gandesti la oamenii care nu conteaza pentru tine. Se poate sa fie vecinul cu care te-ai certat de dimineata sau vanzatorul de ziare. Concentreaza-te pe lucruri importante pentru tine.

4. Utilizezi prea multe sisteme de notificare. Esti notificat atunci cand primesti un email pe gmai, unul pe yahoo si unul pe adresa de companie, un mesaj pe Facebook si un nou tweet. Si asta nu este tot. Primesti notificari din numeroase directii insa trebuie sa constientizezi care sunt cele de care ai nevoie si care poate astepta. Calculeaza timpul pierdut si vei intelege cata risipa se produce in cele 8 ore de munca.

5. Lasi trecutul sa iti dicteze viitorul. Trecutul nu ne foloseste la nimic altceva decat sa invatam din greselile comise. Mai mult de atat nu trebuie sa ne atraga atentia.

6. Astepti pana in momentul in care esti sigur ca vei reusi. Nimeni, niciodata nu va avea garantia ca va da lovitura. Si singurii care au de castigat sunt cei care se lasa purtati de motivatie, pasiune si determinare pentru a reusi in ceea ce isi propun.

7. Barfesti lumea. Petreceti-va timpul sustinand conversatii productive, utile, pline de informatii valoroase si pentru voi si pentru interlocutorii vostri.

8. Spui "da" atunci cand de fapt vrei sa spui "nu"! Si gresesti din nou atunci cand nu intelegi faptul ca a refuza este un gest esential pentru relatii profesionale si personale exceptionale.

sursa foto: www.sxc.hu



Tags: succes in carierasucces in afaceriviata profesionala successucces viata profesionala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

7 sfaturi pentru succes in afaceri

de Florin Amariei
16 Iun 2021
Daca iti propui sa intri in afaceri si iti doresti sa ai parte de succes, atunci ar fi bine sa citesti aceste 7 sfaturi. Nu iti va ocupa mult timp,...

Ce inseamna succes in afaceri?

de Camelia Diaconu
08 Apr 2021
Ti-ai pus vreodata intrebarea sincera „Oare ce inseamna sa ai succes in afaceri”? Dincolo de toate operatiunile pe care trebuie sa le faci,...

Succes in afacerile online. Cum il obtinem?

de Florin Amariei
29 Ian 2020
Daca ai o pasiune, o idee intreprinzatoare sau macar un pic de spirit comercial, obtii usor venituri generoase in cateva luni. Ori, de ce nu, poti...

3 lucruri pe care le fac oamenii de succes in afaceri. Imita-i!

de Catalin Chivu
13 Mar 2015
Vrei sa fii si tu un om de succes in afaceri si in viata de zi cu zi?  Iata 3 lucruri pe care le fac oamenii de succes in afaceri si pe care le...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]