Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca nu te ajuta sa uiti de nacazuri! Cand spui stop, si cand o iei de la capat?

de Teo Manole 01 Sep. 2015 3545
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Atunci cand angajatul trece prin momente critice este responsabilitatea firmei sa spuna stop pentru o perioada de ragaz si refacere.

Persoanele workaholice se vor impotrivi acestui lucru, sperand ca munca ii va ajuta sa uite de nacazuri. Totusi, o mica vacanta ii va ajuta mai mult sa revina la starea normala.

Asadar, o metoda este reducerea obligatorie a programului de munca al angajatilor.

O alta este realizarea de actiuni sau programe pentru femeile care se intorc in organizatie dupa concediul de maternitate. Revenirea la locul de munca dupa o perioada dedicata cresterii copiilor poate fi dificila.

Este posibil ca mediul de lucru sa se fi schimbat considerabil, iar angajatele sa fie nevoite sa depuna eforturi mari pentru a se acomoda. De exemplu, firma Abbott le ofera mamelor o perioada de reintegrare de 2 saptamani.

Mai mult, firma a amenajat spatii unde angajatii isi pot aduce copiii si unde isi pot petrece pauzele.

Accesul angajatului la servicii de asistenta individuala in managementul carierei sau al vietii private.

Una dintre companiile care a aplicat aceasta strategie este Xerox (UK). Firma sustine ca a castigat peste 1 milion de lire pe o  perioada de 5 ani, dupa implementarea politicilor de echilibrare a vietii profesionale cu viata personala, ce au inclus program flexibil de munca si au oferit angajatilor servicii de consultanta privind sanatatea emotionala si sociala.

Accesul la informatii printr-un sistem de intranet privind: conflictul dintre viata profesionala si cea personala, optimizarea relatiilor cu colegii, optimizarea relatiei de cuplu, a relatiei cu copiii, metode de crestere si ingrijire a nou-nascutului, metode de disciplinare si comunicare eficienta cu copilul, controlul emotiilor, optimizarea stilului de viata.

In mod obisnuit, conflictul dintre viata profesionala si cea personala apare in situatia in care angajatul se confrunta cu un program neregulat sau inflexibil de munca, calatorii frecvente sau munca in weekend si supraincarcarea responsabilitatilor si sarcinilor.





Tags: muncaangajatimnagementrelaxareechilibru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 moduri prin care poti atrage clienti noi catre businessul tau

de Idei de afaceri
18 Mar 2024
In economia moderna competitiva, ca intreprinzator, te confrunti cu o provocare constanta: sa atragi clienti noi. Acesta nu este doar un lux, ci o...

Cum pornesc o afacere fara experienta

de Bianca Tila
13 Mar 2024
Teama in antreprenoriat este de inteles, insa nu este un lucru din cauza caruia sa nu incepi. Succesul antreprenorilor nu vine din cat de...

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Totul despre criptomonede. Ce sunt, cum functioneaza si de unde cumperi criptomonede

de Bianca Tila
09 Apr 2024
Criptomoneda este o moneda digitala descentralizata care functioneaza datorita unui sistem de verificare a tranzactiilor. Aceste tranzactii sunt...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]