Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rata de succes in arta ghicitului este destul de mica. Aflati cum sa fiti clari si la obiect

de Silviu-marian Banila 27 Mai. 2016 7094
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Important: Majoritatea oamenilor nu va pot citi gandurile! Nu faceti presupuneri si nu va referiti la lucruri de la sine intelese. Se poate ca interlocutorul sa fi uitat unele informatii sau pur si simplu sa nu stie de existenta lor.

Cu cat sunteti mai la obiect, cu atat sunt sansele mai mari sa primiti un raspuns potrivit. De asemenea, transmiteti mesajul cat mai clar. Una dintre greselile pe care multi manageri le fac este sa transmita mesaje vagi de genul „trebuie sa faceti toata treaba” (care treaba??) si sa astepte anumite rezultate.

Daca managerii sunt inabordabili si nu isi dedica timp pentru a clarifica unele aspecte, angajatii vor trebui sa ghiceasca ce au de facut. Rata de succes in arta ghicitului este destul de mica. De aici si conflictele care apar intre acest tip de manageri si angajati sau colaboratori.

Se poate intampla ca destinatarul mesajului sa fie presat de multe responsabilitati. Un mesaj alambicat,care contine punctul central abia in ultima parte este ultimul lucru de care are nevoie aceasta persoana.

Asadar, rezistati tentatiei de a umple tot spatiul alb al casutei din e-mail. Imediat dupa formula de introducere, precizati motivul pentru care scrieti mesajul si lasati detaliile pentru partea a doua.

Daca mesajul este unul complex, numerotati punctele atinse, despartiti paragrafele prin linii libere si ingrosati aspectele importante.

Nu atasati documente decat daca este neaparat nevoie. incercati sa includeti in corpul mail-ului aspectele importante. Este foarte posibil ca destinatarul sa nu aiba rabdarea sa descarce atasamentele.

Astfel, receptorul va selecta informatiile care il intereseaza in cateva minute si va va putea raspunde asa cum va doriti. Daca cel care raspunde sunteti dumneavoastra,copiati intrebarile in mail-ul dumneavoastra si raspundeti punctual. In acest fel, veti oferi un raspuns clar si la obiect.



Tags: comunicaremesajemanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cum iti imbunatatesti abilitatile de comunicare - 7 sfaturi utile

de Camelia Diaconu
07 Apr 2021
Capacitatea de a comunica eficient si asertiv este abilitatea de care cu totii avem nevoie zilnic, mai ales atunci cand functia noastra este una de...

Elimina aceste cuvinte din mesajele pe care le scrii!

de Alexandra Popescu
12 Iul 2014
Scrisul, ca si vorbitul, are regulile sale. Daca in cadrul unui discurs unele cuvinte pot fi deranjante, si in scris se poate intampla aceeasi...

2013 vine cu reguli noi pentru manageri, leaderi, afaceristi si carieristi!

de Maria Nicutar
07 Ian 2013
2013 este un an aparte si vine cu surprize majore pentru fiecare persoana in parte. 2013 este un an special pentru ca intram intr-o noua perioada de...

Abilitati de coaching pentru lideri si manageri

de Maria Nicutar
13 Sep 2011
Coaching-ul se afirma din ce in ce mai mult ca o necesitatea reala pentru lideri si manageri de pretutindeni, pentru lideri si manageri care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]