Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seamana antreprenoriatul cu mancatul prajiturilor? Ei bine, da!

de Ideideafaceri.ro 27 Oct. 2014 3088
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Majoritatea dintre noi ne mancam portiile de prajituri. Conteaza felul in care le mancam: incepem cu varful pana ajungem la final, unde ori o mancam in continuare, ori o aruncam. Asta inseamna ca nu esti incantat de prajitura. Antreprenoriatul (ca si mancatul prajiturilor) poate limita sarcinile zilnice. Te concentrezi prea mult la finalul rezultatului (terminarea prajiturii) si nu realizezi ca ar fi putut fi mai placut sa-l savurezi.

 
Iata cateva sfaturi despre cum sa abordezi experienta ta ca antreprenor.
 
Nu te teme de schimbari
 
Danielle McDowell si Janell Shaffer au infiintat ”My best friend’s hair”, afiliat unui site de matrimoniale pentru hairstylisti si clientii acestora. Cand au inceput afacerea, si-au dat seama ca era mai mult decat cerintele pietei de cosmetice, asadar au pivotat afacerea si au creat Loxa Beauty, un site online care furnizeaza comisioane saloanelor locale si stylistilor cu fiecare client care achizitoneaza produse online. Loxa a avut mare success, ca apoi sa fie cumparata de gigantul industriei, Sally Beauty. 
 
“ Schimbandu-ti modelul afacerii nu inseamna ca ai esuat, ci inseamna ca ai invatat si ai ascultat, lasandu-te conduse de piata”, a sugerat McDowell si Shafer. “Marile companii fac intotdeauna schimbari, chiar daca nu este intotdeauna official. Nu te teme sa faci schimbari afacerii tale, ar putea fi biletul spre o afacere de milioane de dolari, asa cum a fost pentru noi”.
 
Lucreaza inteligent, nu in plus
 
Toate sarcinile zilnice se invart in mintea ta si te pot stresa daca nu ai grija. Limpezeste-ti mintea si rezerva-ti timp pentru a iti prioritiza sarcinile. “ Organizandu-mi gandurile imi ofera control”, spune antreprenorul Ben Pappas. “ Ma incanta faptul de a lucra cu posibilitati nelimitate fara sa ma epuizez”.
 
Mentine lucrul si viata private in balanta
 
A lua o pauza de la a face ceva ce iti place te va ajuta sa fii mai bun la munca. “Mi-ar fi placut sa fi stiut in ce fel viata de antreprenor imi va afecta viata ptivata. Intreaga balanta munca-viata  este inteleasa in mod incorect, pentru ca atunci cand incepi ceva pe baza timpului si bugetului personal si esti foarte incantat, totul incepe sa te consume”.
 
Bryan echilibreaza balanta munca- viata prin faptul ca iese afara si se plimba cu bicicleta, urca pe munte sau doar se plimba cu sotia sa. Toate acestea ii ajuta enorm afacerea. “ Imi rezolv cele mai mari probleme atunci cand urc pe munte sau cand ma plimb cu bicicleta”, spune el. “ Natura are ceva magic, o poti folosi in avantajul tau”.
 
Daca lucrezi intr-un mod care nu te satisface, viata va trece pe langa tine. Nu lasa sa se intample asta si aminteste-ti intotdeauna ca afacerile, ca si prajiturile, exista pentru a fi traite din plin.
 


Tags: idei de afaceriintrebariantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

In ce domeniu sa incepi o afacere. Ce intrebari sa iti adresezi daca nu stii ce afacere sa deschizi

de Bianca Tila
21 Feb 2024
Ideile, teoria si determinarea sunt la locul potrivit, insa tot nu stii ce fel de afacere ar fi potrivita pentru tine? Aici intervenim noi cu cateva...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]