Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 pasi care te ajuta sa iti stimulezi creativitatea

de Alexandra Popescu 24 Iun. 2014 2857
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Frica este si va fi mereu o parte ascunsa a fiecarui om, chiar si atunci cand ne gandim la afaceristi. Poate fi frica din copilarie de a te uita in jos de pe un tobogan inalt, iar mai apoi sa te lansezi, poate fi frica de a explora, poate fi frica de orice. Creativitatea este ingreunata de acelasi tip de frica.

 
Marii inovatori, precum Steve Jobs, fac lucruri memorabile adoptand o prejudecata fata de actiune, forjand strategia de creatie cu practica activa. Toata lumea are propriile metode unice pe baza carora lucreaza, dar, de multe ori, partea cea mai grea este sa pornesti procesul de explorare. Persoanele inovatoare considera ca merita efortul de a sparge presiunile sociale si normele corporative care ne sperie normalitatea.
 
Pentru a reusi sa starnesti creativitatea si sa eliberezi potentialul inovator, avem in continuare 8 tactici care ti-ar putea fi de folos:
 
1. Cauta victoriile obtinute mai usor
Provocarile dificile, intimidante au tendinta de a descuraja decat de a declansa actiuni. Incepe cu victoria usoara sau rupe provocarile mai grele in mai multe bucati pe care le poti gestiona. Subliniaza pasi individuali si cauta modalitati de inovare.
 
2. Experimenteaza 
Apropie-te de lume si vezi ideile noi pe care le poti identifica si explora. Cauta noi experiente. Cauta o parte nedescoperita din orasul tau natal. Incearca sa stai in primul rand la urmatorul eveniment al companiei. Fa orice munca, numai cu conditia sa faci ceva nou.
 
3. Inconjoara-te de o retea de sustinere
Cultura si mediul au un mare impact asupra creativitatii tale, de aceea este bine sa te inconjori de inovatori like-minded. Oamenii reticenti si sceptici au un impact negativ asupra creativitatii, asa ca alatura-te unui grup online sau fizic care sa fie creativ si care sa evite negativitatea. Cei care sunt interesati sa-si declanseze propria creativitate te vor stimula sa faci acelasi lucru cu a ta.
 
4. Incepe sa iti proiectezi viata
Trateaza urmatoarea luna ca pe un proiect creionat. Fa cercetari cu privire la nevoile zilnice neindeplinite. Genereaza idei in legatura cu ceea ce trebuie schimbat la comportament pentru a fi viabil, fezabil si dorit. Vezi ce imbunatatiri poti aduce, cum poti adauga bucurie in viata ta si a celor din jur. Incearca acest lucru si vezi ce functioneaza si ce nu.
 
5. Construieste la procesele existente
Locul de munca poate dezvolta creativitatea. Cateodata, o schimbare mult mai graduala este o sansa mai mare decat o abordare revolutionara radicala. Insa nu trata designul creativ ca un lucru separat de invatat, predat sau aplicat. Creativitatea nu implica intotdeauna ineditul.
 
6. Livrare dubla
Daca lupti pentru a atrage oamenii cu abordarea creativa, aminteste-ti ca si cei mai sceptici raspund succesului. Data viitoare cand ti se va da o sarcina, da-i sefului ceea ce a cerut, dar ofera-i si o gandire creativ-orientativa. Asigura-te ca explici procesul creativ, dar si rezultatul.
 
7. Fii remarcabil in legatura cu extracurricularele
Ofera-te voluntar pentru lucruri extracurriculare si fa-le intr-un mod extraordinar. Poti organiza, de exemplu, urmatoarea petrecere a companiei. Fa din asta o experienta remarcabila, iar toata lumea va observa. Daca reusesti cateva astfel de lucruri vizibile, vei deveni persoana la care vor veni pentru o gandire creativa.
 
8. Creeaza un laborator de inovatie
Daca esti manager sau liderul unei companii, te afli in pozitia perfecta pentru a hrani si creste creativitatea in compania ta. Dedica un spatiu separat pentru inovare. Ajuta un mic grup sa genereze inovatii pentru lume. Apple a facut acest lucru cu echipa Macintosh.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: antreprenoricreativitatesfaturi antreprenoriinovare afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Pilonul de Antreprenoriat al PWN Romania pregateste Trusa Scale Up

de Bianca Tila
07 Iul 2022
Pilonul de Antreprenorial al PWN Romania se subscrie misiunii Professional Women's Network Romania prin care sprijina accesul femeilor in pozitii de...

Cei mai bogati tineri antreprenori din lume

de Camelia Diaconu
18 Iun 2019
Daca esti de parere ca pentru a ajunge miliardar trebuie sa fii batran, trecut prin viata si experimentat, noi te contrazicem. Iti prezentam cativa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]