Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 100 de reguli ale educarii copilului, conform lui Richard Templar!

de Ilinca Dobrescu 22 Ian. 2014 3254
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne dorim copii sanatosi si fericiti, mai presus de orice. Ne dorim copii increzatori in fortele lor, sa fie placuti si apreciati de cei din jur, sa creasca si sa ajunga oameni puternici.

Visam sa ii vedem ca isi intemeiaza familii fericite, sa aiba succes in tot ceea ce fac. Visam ca sunt protejati de orice rau si orice necaz. Primul pas necesar este cel pe care il facem noi. Si totul incepe de la educatia pe care noi le-o oferim.

Zilnic, noi suntem modelul lor. Ii invatam cum sa se apere de oamenii toxici, cum sa invete de la cei buni, cum sa isi dezvolte abilitatile, cum sa fie fericiti!

Din pacate, adesea dam gres. Tipam. Sa recunoastem ca scapam si cate-o palmuta. Si uneori ii comparam cu cei din jur.

"Uite, Ionut mananca supa toata. Tu de ce nu o mananci? Ce ai? Ce se intampla cu tine? De ce nu o mananci? Stii cat m-am chinuit sa o gatesc asa cum iti place tie?"

Copiii mananca uneori doar de gura noastra. Si uneori indeplinesc sarcinile date de noi, in loc sa urmeze hobby-uri. Poate ca tie nu iti place ideea ca el colectioneaza gandaci si furnici, insa acesta este hobby-ul lui. Lasa-l sa descopere universul asa cum si-l imagineaza el, nu cum iti imaginezi tu.

Nu uita ca in copilarie, nu exista un raspuns universal, corect. Fiecare copil este unic si te invit sa afli care sunt cele 100 de reguli ale educarii copilului.

Vei afla cum sa iti ajuti copilul sa gandeasca singur, sa ia pe cont propriu cele mai bune decizii, sa isi gestioneze eficient viata, sa fie fericit.

Richard Templar, un scriitor american de succes, tata a 6 copii, a interactionat timp de 30 de ani cu propriii sai copii, dar si cu numeroase alte familii cu copii. Si, vrand-nevrand, pus zi de zi in rolul de observator al relatiilor parinti-copii, a identificat niste moduri de comportament (al parintilor) care scot ce e mai bun din fiecare copil si care pot fi adaptate la personalitatea copilului. Moduri de comportament pe care le-a sintetizat in Cele 100 de reguli ale educarii copilului.



Tags: cele 100 de reguli ale educarii copiluireguli educatie copil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]