Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum iti setezi gandirea pentru a dobandi succes in afaceri?

de Ilinca Dobrescu 02 Iul. 2014 2596
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu este magie sub nicio forma. Este vorba despre un set clar de tehnici pe care coach-i importanti le predica si le recomanda, pentru a ne reseta creierul si mindset-ul pe frecventa necesara pentru a dobandi victorie dupa victorie.

Cercetatorii din domeniul neurostiintei au descoperit ca actionam in lumina experientilor traite, pe conceptul de banda video care inregistreaza anumite fapte si sentimente si apoi le reda in momentul oportun/inoportun.

Un exemplu dat de INC.com este amintirea unei dati trecute in care am livrat o prezentare ce s-a dovedit a fi un esec total. Nu ne amintim perfect ce am prezentat si unde ne-am poticnit, motivele pentru care auditoriul a parasit sala sau de ce jumatate dintre ascultatori deja isi pornisera deja laptop-urile dupa a treia fraza. Dar ne amintim perfect sentimentul pe care l-am simtit cu privire la aceasta experienta.

Sentimentul negativ resimtit ni se aduce proaspat in minte oricand ne lovim de ideea de a mai livra o prezentare. Riscul de a esua, cu toate ca este mic in realitate, devine augumentat, in lumina experientelor trecute.

Pe acelasi model functionam cu totii. O amintire pozitiva poate sa ne dea putere, entuziasm si siguranta de sine asa cum o amintire negativa ne scade enorm sansele de a avea parte de succes.

Daca vreti, este ca si cum ne-am pune singuri piedica, ca si cum am decide dinainte cum se va termina experienta inca neinitiata.

Singura solutie este sa readucem in prim-plan amintirile negative si sa le diminuam puterea. Trebuie sa intelegem ca sunt actiuni din trecut, petrecute intr-un anumit context.

Prima afacere nu a functionat din cauze clare, din motive concrete. Nu am fost pregatiti, nu am avut la dispozitie capitalul financiar potrivit. Nu am avut echipa pregatita si am plecat la drum cu maxim de neincredere.

La final, realizam ca viata profesionala si viata personala se desfasoara conform regulilor pe care ni le impunem singuri. Si cel mai grav este atunci cand ne taiem singuri sansele de succes, din cauza unei minti intoxicate de amintiri negative.

Sa avem succes sa pornim afaceri!


sursa foto: www.freeimages.com


Tags: afacerisucces in afaceriafaceri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
29 Mar 2024
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]