Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ramai productiv atunci cand lucrezi la domiciliu

de Alexandra Popescu 29 Iul. 2014 3398
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tot mai multe companii, dar si angajati, apeleaza la lucrul de acasa. Aceasta modalitate ajuta la economisirea banilor, insa nu este potrivita oricui. Acasa, distragerea atentiei este mai mare, in schimb poate fi si locul cel mai disciplinat in care poti ramane productiv si eficient.

 
Insa unii oameni nu reusesc sa se autodisciplineze acasa din cauza distragerilor care sunt la tot pasul, indiferent ca vorbim de televizor, animalul de companie sau de un membru al familiei. 
 
Pentru aceasta, este timpul sa iti remodelezi prioritatile. Urmeaza aceste 5 sfaturi pentru a putea sa gestionezi in mod eficient viata personala si munca la domiciliu:
 
1. Ia-ti un spatiu de birou separat
Daca nu trebuie sa te duci la birou si sa te deplasezi intr-un anume loc unde sa iti desfasori munca, asta nu inseamna ca trebuie sa stai in pat, in pijamale si cu laptopul in brate pentru a-ti finaliza munca. Expertii in cariera recomanda un spatiu de birou separat in casa, astfel incat sa simti ca te deplasezi la locul de munca, unde vasele murdare, copiii si emisiunile TV sa nu iti distraga atentia.
 
2. Seteaza limite clare
Dupa ce ti-ai fixat spatiul de lucru, trebuie sa stabilesti si niste reguli. Usa trebuie sa ramana mereu inchisa si e indicat sa permiti accesul persoanelor importante care au legatura cu munca ta. Renunta la televizor sau la verificarea contului de Facebook de 5 ori pe zi.
 
3. Pastreaza ore de lucru regulate
Mentinerea unor ore normale de lucru poate ajuta la pastrarea productivitatii. Nu numai ca trebuie sa respecti acele ore cu strictete, insa trebuie sa te asiguri ca si membrii familiei si prietenii respecta aceste reguli.
Acele ore trebuie sa insemne pentru toata lumea ca nu esti disponibil. In plus, aceste ore te pot ajuta sa nu lucrezi in pijamale toate ziua, ci sa iti pastrezi rutina normala pe care o aveai atunci cand trebuia sa pleci la birou.
 
4. Schimba-ti mentalitatea
Evitarea navetei acasa-birou si prezenta flexibilitatii sunt avantajele muncii la domiciliu, dar exista mai mult decat avantaje. Este convenabil sa nu te deplasezi in fiecare zi, insa persoanele care aleg sa munceasca la domiciliu nu trebuie sa vada acest lucru ca pe o scuza a deplasarii. Pastreaza in permanenta legatura cu colegii si cu sefii tai, pentru a fi astfel la curent cu activitatile echipei.
 
5. Sa stii cand sa te retragi
In cazul in care productivitatea este in scadere sau este dificil sa pastrezi echilibrul intre munca si viata personala, atunci poate fi momentul sa reevaluezi situatia in care te afli.
Poate ai nevoie sa interactionezi cu colegii si sefii sau poate munca la domiciliu iti distrage prea mult atentia. Trebuie sa realizezi daca esti sau nu potrivit pentru acest tip de munca.
 
Sursa: entrepreneur.com
 


Tags: afaceriantreprenoriafaceri la domiciliumanagementmunca la domiciliusfaturi antreprenori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
17 Ian 2023
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]