Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti folosesti abilitatile de lider la cel mai inalt nivel!

de Anca Raileanu 22 Mai. 2015 3839
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca esti afacerist, atunci stii ca leadershipul inseamna mai mult decat a le spune oamenilor ce sa faca. Leadershipul este despre investitiile pe care le facem in altii si despre responsabilitatile personale care reprezinta vocea si directia pe care ceilalti conteaza.

Primul lucru important in vederea imbunatatirii performantelor proprii este sa fii dispus sa accepti faptul ca abilitatile tale de a fi lider nu sunt folosite la cel mai inalt nivel.

Iata cateva aspecte care care avertizeaza ca esti un lider ineficient si ce ai de facut in acest sens.

Evita sa faci promisiuni desarte.
Liderii nepriceputi isi motiveaza personalul cu promisiuni false in ceea ce priveste posibilitatile de avansare sau un viitor stralucit in cadrul firmei, insa rar se tin de aceste promisiuni facute.

Liderii care adopta o astfel de atitudine devin manipulatori in cel mai scurt timp si profita adesea de pe urma aspiratiilor angajatilor pentru a-i face sa se conformeze.

Ca detinator de business, trebuie sa fii constient de efectul pe care il are acest comportament asupra intregii echipe de lucru. Daca iti iei un angajament, dar nu urmezi pasii logici si necesari implinirii acestuia, vei transmite mesaje eronate catre angajatii pe care ii fortezi sa aiba cele mai bune rezultate.

Iti este teama de confruntari.
Liderii slabi incearca adesea sa evite confruntarile, mai ales atunci cand este vorba despre confruntari de performanta. Acest lucru este cauzat fie de lipsa cunostintelor necesare asupra unui subiect, fie de tentatia de a evita adevarul si a decide sa actioneze ca si cand nu stiu despre ce e vorba, evitand in acest fel sa infrunte direct problema.

Toti  antreprenorii isi doresc sa dea dovada de atat de multa pricepere incat, prin munca lor, sa obtina rezultate pozitive, insa acest lucru trebuie facut cu ajutorul echipei care lucreaza pentru ei.

Cu toate acestea, liderii mai putin eficienti incearca adesea sa evite conversatiile dificile, cedand puterea altor persoane care sa faca acest lucru pentru ei.

Contrar atitudinii de a evita confruntarile directe, concentreaza-te pe sublinierea exacta a ceea ce se asteapta de pe urma fiecarui parteneriat sau tranzactie in care te-ai implicat. In felul acesta, atunci cand exista o neconcordanta undeva, aceasta va fi usor de recunoscut.



Tags: liderleadershipantreprenorafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]