Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cunoaste-ti Sinele, cunoaste-ti Teama, asculta-ti Inima urmand aceste 7 sfaturi utile

de Catalin Chivu 12 Feb. 2015 3880
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista un lucru ce se va intampla cu siguranta la un moment dat in viata fiecarui om. Va privi inapoi si va spune, 'Mi-ar fi placut sa fi stiut atunci ceea ce stiu acum.' Nu ma intelege gresit. Nu sunt genul de om care spune asa ceva prea des.

Cu mult timp in urma, un prieten mi-a spus „nu privi inapoi”. Ai putea sa o iei razna intrebandu-te ce s-ar fi putut intampla diferit.“ N-am uitat niciodata sfatul lui si pot spune cu certitudine ca sunt rare situatiile in care privesc in trecut, la ce-ar fi fost.

Exista insa un motiv bine intemeiat datorita caruia nu sunt nevoit sa colectionez regrete. Nu stiu ce anume m-a determinat, dar am urmat intotdeauna acea cale care mi s-a parut mai dreapta. Mi-am asumat riscuri atunci cand a fost nevoie si nu am lasat frica sa-mi stea in drum.

Sigur, mi-am petrecut o buna parte din viata coplesit de teama, insa tot va recomand o astfel de abordare. Au existat totodata si momente cand am regretat ceea ce am facut, sau mai frecvent ceea ce nu am facut. Pentru a va ajuta sa evitati aparitia unor astfel de inconveniente, iata cateva sfaturi pentru cei care sunt la inceput de drum.

1. Analizati oameni.
Veti gasi un numar nefiresc de liste ce contin atributii si atitudini pe care oamenii de succes ar trebui sa le detina, insa daca ar fi aleg una dintre acestea – un singur lucru care sa faca diferenta – ar fi analizarea oamenilor. Totul in business este cu si despre oameni. Daca veti ajunge sa intelegi natura umana, o veti duce extrem de bine in afaceri.

2. Faceti primul pas in directia cea buna.
Nu, nu incerc sa fiu absurd. Sigur ca nu vei sti dinainte care este calea ce va aduce succesul, insa daca se iveste o oportunitate si nu va incumetati sa faceti primul pas, daca nu va asumati riscul, daca nu spuneti „OK, hai sa-i dam bataie“, pot garanta ca nu veti gasi niciodata directia cea buna. Cheia este a invata sa spui da... de foarte multe ori. Cu atat mai mult daca te sperie ideea.

3. Creati-va relatii.
Daca sunteti o persoana sociabila, atunci veti gasi prieteniile si relatiile de afaceri foarte usor de realizat. in cazul in care activitatea sociala nu este punctul dumneavoastra forte, nu ar strica sa acordati o mai mare atentie rectificarii acestui defect. Nu sustin ca o persoana introvertita nu poate avea succes. Desigur ca va putea. insa tot ce stiu este ca viata este asemenea unui copac cu nenumarate ramuri, iar fiecare ramura reprezinta, de obicei, o persoana.

4. Gasiti o modalitate de a face ce vi se pare interesant.
Cel mai bun si ma concret sfat pe care l-am primit vreodata a fost atunci cand cineva mi-a spus ca tehnologia digitala va avea un succes imens. Aceasta s-a intamplat in anul 1977 si, nu stiu de ce, dar mi s-a parut foarte semnificativ.

5.Dispuneti de mobilitate geografica.
Majoritatea oamenilor pe care ii stiu inca din copilarie nu s-au indepartat niciodata prea departe de casa, decizia lor, asa sa fie. Dar pun pariu ca multi dintre ei, daca ar avea oportunitatea, ar face lucrurile diferit la o a doua incercare. Steve Jobs a crescut in Silicon Valley. Sansa a fost de partea sa. Insa majoritatea noastra, a celorlalti, nu suntem la fel de norocosi. De aceea, nu lasa granitele geografice sa stea in calea viitorul tau.

6. Incercati sa economisiti bani pentru dupa absolvirea facultatii.
Discut cu o multime de absolventi care au facut imprumuturi, si-au luat tot felul de joburi part-time, iar cand au terminat in cele din urma studiile, au ramas precum locomotiva fara aburi... insemnand fara bani.

7. Daca un lucru nu functioneaza, incercati ceva diferit.
Nu este intotdeauna usor sa realizezi daca ceea ce faci este bine sau nu, dar poti privi situatia din alt unghi. Daca sunteti nefericit si ati fi mai degraba oriunde altundeva, facand cu totul altceva, decat in prezent, atunci este sigur momentul pentru o schimbare. Nu asteptati. Daca nu sunteti sigur, aveti cel putin incredere in intuitie.

Regretul este cel mai tragic lucru din viata. Il puteti evita insa foarte usor cunoscandu-va propria persoana, infruntandu-va frica si ascultandu-va inima.


Tags: schimbareoportunitateregretteama

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]