Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cuvintele care te opresc din drumul spre succes

de Alexandra Popescu 10 Iun. 2014 2259
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cuvintele sunt cele care au, de multe ori, cea mai mare putere. Niciodata nu ii vei putea spune unui furnizor ca produsul lui este de cea mai proasta calitate sau cine mai stie ce cuvinte care ar putea declansa un adevarat conflict, ci pur si simplu ii spui ca nu este potrivit companiei tale in acel moment. Un cuvant urat poate provoca si scaderea increderii in sine, dar iti poate face si o reclama proasta. Insa, cuvintele bine alese, care sunt spuse intr-un mod frumos, te scapa de conflicte, dar si de produsul nepotrivit.

 
Oamenii au prostul obicei de a folosi cuvinte negative atunci cand vorbesc despre capacitatea lor si despre dorinta lor de a face tot ce le sta in putinta pentru a-si atinge obiectivele. Folosesc cuvinte care le diminueaza capacitatile si increderea in sine, iar impactul asupra celorlalti este destul de grav. Poate ca multi isi doresc sa nu dea impresie de lauda, in schimb, inconstient, aceste negativitati le pot afecta deciziile si actiunile.
 
Cuvintele pe care le folosim, chiar daca nu sunt in mintea noastra, spun multe despre atitudine, iar aceasta este totul. Insa aceste cuvinte se pot controla, indiferent ca sunt vorbite sau nespuse, controland si atitudinea noastra. Daca cuvintele folosite au o conotatie negativa si limitata, chiar daca atitudinea este pozitiva, acestea pot schimba atitudinea intr-un mod negativ. 
 
Aruncati o privire peste urmatoarele!
 
1. Trebuie, nu trebuie
Oamenii, prin natura lor, ne spun mereu ce trebuie sau nu trebuie sa facem si noi facem acelasi lucru cu noi insine. In realitate, de fapt, nu este nimic ce ar trebui sau nu sa facem. Conteaza sa faci lucrul corect si sa faci ceea ce esti dispus sa faci. Cand spui ce ar trebui sau nu, atunci nu poti garanta ca alegerea este potrivita. Fa exact lucrurile corecte, intotdeauna.
 
2. Trebuie sa
Exista multe lucruri pe care trebuie sa le faci in viata, iar respiratia este unul dintre ele. Orice faci pentru ca trebuie nu este nimic mai mult decat alegerea ta de a face acel lucru.
 
3. Pot, nu pot
Cuvantul "pot" este, aparent, inofensiv, insa el are o conotatie negativa. Alege sa spui ceva ce poti face. Schimba cuvantul "pot" cu "voi face". Chiar daca unii nu cred acest lucru, exista o mare diferenta intre cum gandesti despre situatie atunci cand spui "voi face" fata de atunci cand spui "pot face". "Pot" este o posibilitate fara actiune. La fel este si in situatia in care spui ca "nu pot", adica spui ca "nu vei face". Nimic nu este imposibil, deci poti face orice vrei daca spui ca le vei face.
 
4. Imposibil
Este adevarata vorba ca nimic nu este imposibil. Cum toate descoperirile de pana acum care ne-au schimbat existenta au fost si ele imposibile pentru omenire la un moment dat, iata ca acestea au devenit posibile ulterior. Pentru inceput, trebuie sa te convingi pe tine ca este posibil un lucru, iar mai apoi sa gasesti o cale sa il realizezi. Cu siguranta, esecul poate aparea inainte de a gasi calea spre succes. Nu trebuie decat ca o mica parte din tine sa creada ca este posibil, inainte sa faci totul sa se intample.
 


Tags: afaceriafaceri de succesatitudinesfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De la afaceri mici la afaceri mari si invers

de Idei de afaceri
09 Feb 2023
Antreprenoriatul este actul de a fi antreprenor sau “cineva care profita de inovatie, finante si afaceri, intr-un efort de a transforma ideile si...

Promovarea afacerii pe Amazon. Nume si slogan

de Idei de afaceri
05 Apr 2024
Numele marcii este probabil printre putinele detalii la care e greu sa aduci alte schimbari mai tarziu. De aceea este esential sa alegi bine de la...

Productia si serviciile. Procesele de productie in afacerile agricole

de Idei de afaceri
11 Mar 2024
Procesul de productie reprezinta ansamblul operatiunilor care vizeaza activitati economice organizate social ce consta in obtinerea de bunuri...

Planificarea afacerii. Strategia de marketing

de Idei de afaceri
29 Mar 2024
Din punctul de vedere al planificarii de afaceri, strategia este ansamblul de operatii realizate in vederea atingerii unui obiectiv. Strategia de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]