Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CV-urile si interviurile nu mai valoreaza la fel de mult ca pe vremuri. Spre ce ne orientam?

de Maria Nicutar 27 Sep. 2013 3356
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cooptarea de angajati talentati, motivati si pasionati de domeniul lor de referinta reprezinta tinta numarul 1 pentru absolut orice angajator serios. Multi cred ca cele mai puternice investitii trebuie sa mearga intr-o directie clara, cea de a coopta clienti peste clienti, multi clienti, cat mai multi cu putinta.

Insa ce sa faci cu atatia clienti daca nu ai angajatii potriviti care sa se ocupe de ei, sa le ofere produse si servicii potrivite, sa le rezolve problemele si nelamuririle.


In mod clar, totul incepe de la angajati si de la calitatea acestora. Daca nu ai cu cine sa lucrezi, obiectivele pe care ti le impui vor ramane in stadiul de stand-by. Asa ca in primul rand trebuie sa te asiguri ca ai o echipa competente si apoi te poti ingriji si de cat de bine vei face fata viitorilor clienti.


Un lucru pe care trebuie sa il luam in considerare pentru ca procesul de recrutare sa ofere rezultate exceptionale: CV-urile si Interviurile nu mai reprezinta sursele cele mai valoroase de informatii pe baza carora sa iei o decizie de angajare ferma.


CV-urile sunt ajustabile si prezinta informatii mai mult sau mai putin relative. Cu totii avem cate o cunostinta cu diploma luata taras-grapis, cu o nota de trecere smulsa cu mila bunului Dumnezeu. Si, cu toate acestea, pe un loc de munca se bat oameni de acest fel cu oameni care au terminat facultatea la dunga, cu note de 10 pe linie.


Si la fel sta situatia si cand discutam despre cursuri, acreditari, specializari, participari la diverse cursuri si seminarii, conferinte si workshop-uri. Poti sa verifici cu siguranta? Cat de relevante sunt ele.


In acelasi timp, interviurile nu ofera nici ele prea multa relevanta cat timp nu respecta o conditie pe care o s-o oferim imediat. Interviurile reprezinta ocazii exceptionale pentru cei cu incredere in ei insisi si cea mai mare catastrofa pentru persoanele emotive, timide. Care este mai bine pregatit? Care a muncit mai mult in facultate? Care va fi mereu gata sa te ajute si sa isi asume responsabiliati? Nu poti sa stii cu siguranta doar uitandu-te la un CV si la felul in care gesticuleaza un candidat.


Asa ca singura solutie pe care o avem la dispozitie este un duo de procese: testare pe loc + testare in perioada de proba de minim 2 zile si nu mai mult de o saptamana. Nu va trebuie mai mult de 5 zile pentru a stabili daca un candidat va deveni angajat sau nu!


Acceptati un candidat in proba de 5 zile daca a trecut peste testul de la interviu. Lasati-l sa sufle linistit, nu il mai cautati de hobby-uri si pasiuni fiindca oricum nu va vor interesa mai incolo. Sa fim sinceri si sa o spunem pe cea dreapta. Ne intereseaza cat de bun esti la ceea ce faci, nu ca ai ticuri nervoase, nu ca esti anti-social, nu ca ai un CV stufos sau cam saracut. Arata-ne de ce esti in stare!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: recrutare angajatiselectia angajatilorrecrutarea si selectia angajatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]