Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ofera ce doresti sa primesti - principiul reciprocitatii

de Silviu Marian Banila 08 Apr. 2015 4089
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oamenii sunt recunoscatori. Ofera ce doresti sa primesti. Actiunile caritabile se bazeaza pe principiul reciprocitatii. Timp de multi ani, organizatia Veteranilor Americani Invalizi a folosit o scrisoare foarte bine redactata, care a ajutat la strangerea de fonduri.

Feedback-ul a fost impresionant. Dupa ce au pus in plicuri si un cadou simbolic, rata raspunsurilor si donatiilor a crescut de la 18% la 35%.

Donatorii au fost incantati de darurile modeste. Oricine se bucura cand primesti ceva, indiferent de valoarea materiala a cadoului. Acesta poate avea si o valoare pur sentimentala, un suvenir, o scrisoare sau o fotografie.

Lucrurile sunt valabile si in cazul managerilor aflati in dificultate. Daca un partener de afaceri iti solicita ajutorul, trebuie sa-l ajuti. Nu se stie cand vei avea nevoie de el si cu siguranta te va sustine, la randul sau. E si mai bine daca raspunzi multumirilor in mod modest: „Sigur, ma bucur ca am putut sa te ajut. Stiu ca pot conta pe ajutorul tau, la nevoie.”

Metoda veteranilor e valabila si la birou.

In 2006, managerii unei companii au declarat pentru o revista americana ca dupa ce au primit cadouri de la un furnizor, au inceput sa cumpere produse si servicii pe care altfel le-ar fi refuzat.

Desigur, oferirea unui cadou mai mic sau mai mare reprezinta doar o aplicatie a principiului reciprocitatii. Intr-o firma, managerii pot beneficia de comportamentul dorit din partea angajatilor daca il afiseaza primii.

Fie ca e un sentiment de incredere, spiritul de cooperare sau o atmosfera placuta, liderii ar trebui sa modeleze comportamentul pe care doresc sa-l vada la ceilalti.




Tags: reciprocitatecadoumanageri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]