Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Portretul robot al angajatului dificil - asupritul si dependentul de furie. Ce ai de facut?

de Teo Manole 19 Sep. 2014 3157
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unii oameni lupta cu tensiunile de la locul de munca prin invinovatirea colegilor si utilizarea unui ton ridicat. Aceste persoane dau frau liber sentimentelor, care in cazul lor sunt de obicei de furie.

 
Dependentul de furie reprezinta unul dintre cel mai dificil tip de angjat cu care un antreprenor se poate intalni pentru ca poate diminua motivatia unei echipe intregi sau poate crea o stare permanenta de tensiune.
 
Atunci cand isi exprima agresivitatea, este bine ca acest comportament sa fie semnalat imediat. Daca sunt lasati in pace, este posibil ca aceste persoane sa nu perceapa ca actiunilor lor nu pot fi acceptate. Interventia imediata si ferma din partea antreprenorului este cea mai buna solutie in acest caz. Astfel, angajatul va sti care sunt limitele pe care nu le poate depasi din nou in viitor.
 
Dr. Orloff, profesor in psihiatrie la UCLA (Los Angeles, SUA), ii sfatuiesti pe antreprenori sa ii abordeze fata in fata pe acesti angajati sau sa roage pe cineva de la resurse umane sa intervina. Indiferent de persoana care realizeaza interventia, cel mai important aspect este ca acesti angajati sa inteleaga ca nu pot avea acelasi comportament in cadrul echipei.
 
Asupritul
In unele firme exista si tipologia asupritilor, adica acei angajati care se plang mereu de ceva sau care se simt neindreptatiti. Acesti angajati isi vor exprima nemultumirea atunci cand un alt coleg a fost promovat, atunci cand a primit sarcini in plus, cand s-au mutat locurile la birou sau cand cineva participa la un curs platit de firma.
 
Dr. Orloff ii sfatuieste pe antreprenori sa ii invete pe angajatii asupriti sa invete sa comunice mai bine pentru acesta reprezinta cauza acestei probleme. Primul pas este sa schimbe formularea “Din cauza ta/a lui/ a ei ma simt asa” in “Ma simt asa” urmand sa descopere mai tarziu cauzele trailor provocate de comportamentul unui coleg sau de o decizie. De asemenea, asupritii ar trebui sa fie atentionati cu privire la comentariile pe care comentariile lor le au asupra colegilor.
 
Cel mai bun rol pentru o astfel de persoana este in afara echipelor. Se vor evita multe conflicte daca aceste persoane lucreaza in cadrul unor proiecte independente sau au activitati ce nu presupun prea multa interactiune cu colegii.
 
Cele cinci tipologii prezentate sunt doar cateva dintre cele mai des intalnite in organizatii. Desigur, in fiecare firma exista mult mai multe alte tipologii de angajati dificili care pot fi identificate prin comportamentele dominante. Recunoasterea acestor persoane si a actiunilor ce pot influenta negativ echipa reprezinta un pas important pentru reducerea starilor conflictuale. Apoi, antreprenorii le pot gasi angajatilor locul potrivit in cadrul echipei.
 
 


Tags: angajatiangajattipologii angajatiantreprenor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Provocarile antreprenoriatului (si cum sa le depasesti)

de Bianca Tila
21 Dec 2023
Multi dintre noi privim antreprenoriatul precum o usa a libertatii, bogatiei si idealului. Cu toate acestea, realitatea ne arata cum multi...

Antreprenoriat pasiv. Cum poti deveni un business angel de succes

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
Un business-angel este o persoana cu experienta anterioara semnificativa si de succes in business, preferabil ca antreprenor in serie, pentru a putea...

Managementul riscurilor. Provocarile vietii de antreprenor

de Idei de afaceri
21 Dec 2022
Provocarile pe care mediul antreprenorial al tinerei economii de piata din Romania le va avea in continuare de depasit sunt numeroase, dificil de...

Angajatii: Principalii jucatori care dicteaza succesul sau esecul in afacerile mici

de Idei de afaceri
09 Dec 2022
Afacerile te obliga sa devii mai agresiv, mai sociabil, mai dinamic si bineinteles, mai intelept. Dupa cum a demonstrat si campania lui Obama,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]